Aveţi rău de mişcare? Iată câteva sfaturi utile care vă vor ajuta să combateţi această stare!

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

Kinetosis, cunoscut în limbajul uzual şi ca răul de mişcare este o tulburare medicală care afectează nenumărate persoane. Această afecţiune apare de obicei în urma călătoriei cu un mijloc de transport şi tocmai de aceea le poate da mari bătăi de cap celor care doresc să se bucure de o vacanţă sau celor care pur şi simplu doresc să se deplaseze către o anumită locaţie.

Această stare de rău se poate manifesta atunci când dorim să ne deplasăm la bordul unor mijloace de transport maritime, a unui avion sau chiar pe parcursul unei călătorii cu maşina. De obicei răul de mişcare reprezintă contradicţia între ceea ce vedem şi ceea ce percepem. Pentru a combate această afecţiune putem descoperi în filmuleţul de faţă câteva sfaturi care se pot dovedi foarte utile.

Atunci când călătorim cu maşina ar trebui să ne aşezăm în faţă pentru a avea o perspectivă cât mai largă asupra drumului. Acelaşi lucru este de preferat şi în cazul unui autocar sau autobuz unde ar fi indicat să căutăm locuri cât mai aproape de şofer. Lucrurile se schimbă puţin în cazul zborului cu avionul, unde ar fi cel mai bine să se rezerve locuri în zona din dreptul aripilor acestuia. În cazul unei croaziere, răul de mişcare poate să fie combătut prin rezervarea unei cabine în zona centrală a vasului. De asemenea fixarea liniei orizontului cu privirea şi consumarea unui ceai de ghimbir pot fi de mare ajutor în acest caz.

Pentru a preveni acest rău de mişcare este deosebit de importantă şi pregătirea care precede o călătorie. Un somn odihnitor în seara de dinaintea plecării şi evitarea alimentelor greu de digerat ar putea ajuta enorm. De asemenea, în timpul deplasărilor trebuie să vă hidrataţi constant, să aveţi mereu contact cu o sursă de aer, să nu citiţi sau să vă concentraţi privirea în ecranul telefonului şi chiar să încercaţi reflexoterapia atunci când starea de rău persistă.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2018 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume
Bunica aude soneria şi în momentul în care priveşte în exterior nu se poate opri din ţipat Click aici pentru VIDEO »