Cu toţii avem în casă cel puţin o pereche de blugi. Puţini ştiu însă cum sunt realizaţi!

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

Un articol vestimentar mereu la modă poate fi o pereche de blugi care prin designul lor dezvăluie personalitatea şi starea de spirit a persoanei care îi poartă. Materialul din care se fac blugii se numeşte denim şi este o ţesătură formată din fibre de bumbac cusute în tipar diagonal.

O pereche de blugi devine însă cu adevărat strălucitoare în camera de spălătorie unde îi sunt aplicate o serie de tratamente în funcţie de rezultatul dorit. Fiecare pereche poate parcurge până la 16 operaţii manuale diferite.

La început sunt aplicate câteva tratamente de răzuire manuală pentru a crea anumite linii deschise la culoare. Pentru realizarea acestui lucru se utilizează materiale cu asperităţi diferite precum şmirghelul sau chiar polizorul electric. Toate detaliile fiecărei perechi de blugi sunt bine imprimate pe suprafaţa blugilor. De asemenea, li se aplică atât spălări tradiţionale, simple sau cu bucăţi mici de piatră ponce, cât şi un tratament cu ozon.

Pentru decolorarea locală este folosit un agent de albire care poate fi aplicat cu o perie sau cu un spray. Procesul necesită multă meticulozitate şi se repetă până când se obţine rezultatul perfect. Unul dintre cele mai recunoscute tratamente este efectul liniilor pe coapsele blugilor. Aceste linii caracteristice sunt realizate în mod obişnuit cu şmirghel sau cu laser.

Se poate reproduce chiar efectul 3D al pliurilor naturale folosind răşină, care este aplicată blugilor pentru a păstra cutele formate. Blugii trec apoi printr-un cuptor industrial, la o temperatură de 160°C, proces care întăreşte si fixează răşina.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume