Inteligenţa unei caracatiţe nu trebuie subestimată niciodată. Doar priviţi ce este capabilă să facă!

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

Există în lume aproximativ 300 de specii de caracatiţe care probabil sunt şi printre cele mai inteligente nevertebrate. Unele îşi pot schimba culoarea sau forma după împrejurările în care simt o ameninţare, iar altele precum cea din aceste imagini pot evada dintr-o capcană aparent fără ieşire.

Deoarece nu are un schelet, o caracatiţă se poate ascunde în locuri foarte strâmte, încolăcindu-şi tentaculele lungi în acest spaţiu restrâns. Datorită numărului de tentacule (8), un borcan de sticlă poate fi o ascunzătoare ideală. Dar cum poate evada atunci când cineva infiletează capacul acelui borcan?

Iluzioniştii adevăraţi care execută acţiuni de evadare nu sunt singurii care ne uimesc cu metodele lor infailibile. caracatiţa se dovedeşte de asemenea o vieţuitoare foarte inteligentă în rezolvarea unei astfel de probleme. Acest videoclip ne prezintă reacţia unei caracatiţe care îşi foloseşte în mod avantajos flexibilitatea corpului şi a tentaculelor sale atunci când este închisă în interiorul unui borcan.

De îndată ce s-a văzut închisă în borcan, caracatiţa intra imediat în acţiune. Aceasta începe să-şi folosească tentaculele şi corpul pentru a răsuci capacul din interior. Cu doar câteva răsuciri ale tentaculelor sale reuşeşte să ducă la bun sfârşit această misiune. Caracatiţa nu numai că deschide borcanul, dar când termină de scos capacul, se aşază la loc confortabil, de parcă ar vrea să ne spună că nu-i pasă dacă va mai fi închisă încă o dată… Va reuşi întotdeauna să se elibereze!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume