O familie salvează o caracatiţă eşuată pe plajă. Când se întorc a doua zi, au parte de surpriza vieţii lor

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

Aceia dintre noi care petrec mult timp în compania animalelor ştiu că acestea sunt capabile să proceseze emoţiile şi să se ataşeze de oameni. Privind aceste imagini putem afirma cu convingere că şi o caracatiţă poate reacţiona cu totul neaşteptat dovedind o inteligenţă emoţională aparte.

O familie care se afla în vacanţă pe una dintre plajele însorite a aflat cât de neaşteptată poate fi reacţia unei caracatiţe după ce primeşte un ajutor nesperat într-o situaţie critică pentru viaţa ei. „Ne-am petrecut concediul la Marea Roşie. În timp ce mergeam pe o plajă, am văzut o caracatiţă eşuată în nisip. Nu eram siguri dacă aceasta era deja moartă aşa că am împins-o înapoi în apă. A avut nevoie de câteva minute pentru a prinde puteri, apoi şi-a întins tentaculele înotând în apă.” povestesc cei care au avut ocazia să întâlnească animalul marin.

A doua zi aceştia au mers la aceeaşi plajă şi nu mică le-a fost mirarea când au observat în apă o pată care venea foarte repede spre ei. Era Kurt, caracatiţa pe care o salvaseră cu o zi înainte şi care îi recunoscuse pe salvatorii ei. A stat împreună cu ei aproape o oră şi era dornică de a fi mângâiată. I-a urmărit mult timp în plimbarea lor pe plajă. „Nu numai că animalul marin ne-a recunoscut, dar părea să fie foarte afectiv şi recunoscător pentru eforturile noastre de a-l salva. Din acel moment am luat o hotărâre crucială şi anume că nu vom mai mânca niciodată… caracatiţă”.

Inteligenţa emoţională a unei caracatiţe a fost pe deplin confirmată de oamenii de ştiinţă şi de studiile lor. Potrivit afirmaţiilor lui Peter Godfrey-Smith din cartea „Celelalte minți. Caracatița și evoluția vieții inteligente”, publicate și în revista Scientific American, o caracatiţă poate recunoaşte identitatea oamenilor chiar şi atunci când aceştia poartă uniforme identice. Celelalte trăsături specific umane, inclusiv jocul cu obiecte, memoria pe termen lung şi pe termen scurt dovedesc de asemenea inteligenţa neobişnuită a cefalopodelor.

Sursa: Helena via Youtube

Autor text: LiveBiz.ro

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume