Poate părea ciudat, dar priviţi cum asfaltează australienii un segment de drum în numai 2 zile!

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

Asfaltarea şoselelor este de multe ori o activitate complicată care cere timp, utilaje performante şi un volum de muncă destul de mare. O mulţime de muncitori pot fi implicaţi într-o astfel de activitate, iar costurile sunt substanţiale. O dronă ne arată imagini incredibile despre modul în care se poate asfalta o şosea din Asutralia folosind o tehnologie revoluţionară.

Folosind tehnologia din aceste imagini, un drum pregătit în prealabil poate fi asfaltat într-o perioadă de timp vizibil diminuată. Deschizător de drum este, după cum vedem, un utilaj tip cisternă, care poartă în spate o cantitate impresionantă de bitum, dar şi un dispersor cu o dimensiune egală cu lăţimea drumului pentru a putea împrăştia încărcătura pe toată suprafaţa şoselei şi într-un mod uniform.

În urma acestui utilaj se află alte basculante, încărcate cu o pulbere cenuşie (filer), care va fi aşezată ca un strat de fixare peste bitumul încins. Camioanele care împrăştie această pulbere merg cu spatele, însă suntem surprinşi de cât de repede se întăreşte suprafaţa drumului astfel încât greutatea acestor camioane să nu lase urme.

Lucrarea este finalizata de o serie de utilaje cu cilindru care presează la maxim materiale folosite în asfaltarea şoselelor. Doar câţiva lucrători apar ici colo, semn că întreaga lucrare este mecanizata şi dusă la bun sfârşit cu multă lejeritate. Veţi fi surprinşi să aflaţi că folosind o astfel de tehnologie se pot asfalta aproximativ 5 km de şosea în maxim 2 zile!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2018 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume
Toţi au crezut că este o glumă când auzeau ce face acest papagal. Apoi proprietarii au surprins aceste imagini Click aici pentru VIDEO »