Una dintre cele mai iubite trupe din istoria muzicii ne încântă auzul cu o interpretare de vis!

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

ABBA este numele unui grup suedez legendar care s-a format în Stockholm în 1972, având în componenţă patru membri şi anume Agnetha Faltskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson şi Anni-Frid Lyngstad. În scurt timp trupa a devenit una dintre cele mai de succes formaţii de muzică pop, ocupând topurile din întreaga lume între anii 1974 şi 1982.

De-a lungul carierei lor muzicale, membrii trupei ABBA au compus foarte multe piese care au rămas şi în zilele noastre printre cele mai cunoscute şlagăre. Piese ca „Mamma Mia”, „Money, Money”, „Fernando”, „Take a chance on me”, „Voulez-Vous”, „The Winner Takes It All” sau „Dancing Queen” se află şi astăzi printre cele mai frumoase amintiri ale celor care iubesc muzica. Cu piesa „Waterloo” au reuşit chiar să câştige celebrul concurs Eurovision în anul 1974.

Melodia „Chiquitita”, compusă de Benny Andersson, Michael Kunze şi Bjorn Ulvaeus, a fost lansată în ianuarie 1979, fiind primul single promovat de pe albumul „Voulez-Vous”. Ascultând această piesă întrezărim o stare de linişte, de pace şi armonie deplină, pe care vocile celor patru artişti reuşesc să o transmită tuturor. Armonia perfectă a interpretării lor vocale, perfecţiunea orchestraţiei, dar şi carisma pe care pe care o au soliştii suedezi i-au asigurat acestei piese un succes extraordinar.

În toată cariera muzicală de aproape 10 ani, grupul ABBA a vândut peste 380 de milioane de discuri pe plan mondial,  iar în anul 2010 a fost inclusă în „Rock and Roll Hall of Fame”. Pe bună dreptate este considerată cea mai iubită trupă pop din istoria muzicii.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2018 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume
Vocea acestui concurent i-a făcut pe membrii juriului să se întoarcă după doar câteva secunde. Ce talent! Click aici pentru VIDEO »