Personalul a închis delfinariul din lipsă de vizitatori, lăsând pur şi simplu în urmă delfinul, pinguinii şi peştii

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

Situaţia unui delfin singuratic şi a zecilor de peşti şi pinguini abandonaţi într-un delfinariu din Japonia a declanşat o serie de proteste a multor oameni care solicită în mod expres salvarea tuturor vieţuitoarelor de aici.

Delfinul de sex feminin, surprins într-unul dintre bazine de o dronă, cunoscut sub numele de Honey, a fost capturat în 2005, lângă Taiji, un oraş portuar care a devenit notoriu pentru vânătoarea anuală de delfini, prezentată de altfel şi în documentarul „The Cove” câştigătorul unui premiu Oscar în anul 2009. Practica delfinariilor japoneze care cumpără delfini din Taiji a fost aspru criticată după lansarea acestui film documentar.

Vânătoarea implică adunarea a sute de delfini într-un golf, unii dintre ei fiind luaţi în viaţă pentru a putea fi vânduţi ulterior parcurilor marine, în timp ce alţii sunt ucişi pentru carne. Asociaţia japoneză a zoologilor şi acvariilor a convenit din acel moment să nu mai cumpere delfini din Taiji.
Operatorul acvariului „Inubosaki Marine Park” din oraşul Choshi, regiunea Chiba, la est de Tokyo, a închis delfinariul în ianuarie 2018, datorită numărului din ce în ce mai mic de vizitatori după cutremurul din 2011 şi criza nucleară.

Delfinul Honey şi 46 de pinguini, împreună cu sute de peşti şi reptile, au rămas atunci la delfinariu, potrivit declaraţiei unui oficial din cadrul prefecturii Chiba. Angajaţii au hrănit în mod regulat animalele, a adăugat el, dar fotografiile şi videoclipurile realizate în martie şi august, din afara parcului, arată ca delfinul se luptă să supravieţuiască într-un bazin minuscul al delfinariului părăsit. În alte imagini pinguinii acoperiţi cu praf pot fi văzuţi într-o structură de clădire care se degradează, lângă o grămadă de resturi.

„Honey este un simbol al problemei parcurilor marine şi practicilor de vânătoare din Taiji. Când ne-am dus să verificăm locaţia, delfinul era extrem de slăbit, înotând cu greutate. Ca un grup care se ocupă de animale, avem responsabilitatea de a explica ce se întâmplă cu delfinul şi celelalte animale”, a declarat Akiko Mitsunobu, din partea organizaţiei „Animal Rights Center”.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume