De aproape pare un om rătăcit în zăpadă, însă privit de la depărtare? Fantastic

Cine credea că zăpada este bună doar în sporturile de iarnă nu a văzut aceste imagini în care un om transformă întinderile albe în adevărate capodopere. Încălţat cu apărători pentru zăpadă, el parcurge trasee după o schemă bine definită, astfel încât la finalul acestei călătorii, de la înălţime, se pot observa imagini vizuale impresionante.

În luna decembrie 2004, la finalul unei zile de schi, Simon Beck, un inginer de naţionalitate britanică a încercat să deseneze pe un lac îngheţat o stea şi în acel moment s-a născut o pasiune nouă pentru el şi anume arta pe zăpadă.

La sfârşitul lunii februarie, el a realizat un fulg de zăpadă uriaş pe lacul Peyto în Munţii Stâncoşi Canadieni pentru care a avut nevoie de şase ore, păşind pe suprafaţa zăpezii de 1476 ori. Pentru un plus de spectaculozitate, conturul a fost iluminat cu LED-uri.

1. Artistul britanic în vârstă de 50 de ani deţine o diplomă de inginer de la Universitatea Oxford, însă ulterior a devenit cartograf independent.

2.

3. El realizează desene, iar acestea sunt transpuse pe întinderile de zăpadă din munţi cu multă fidelitate.

4.

5.

6. În prima sa călătorie în America de Nord, artistul britanic a fost invitat de „Banff Lake Louise Tourism” pentru a crea o serie de modele la scară largă în zăpadă.

7. Beck a făcut fulgi de zăpadă, frunze, desene şi modele geometrice care au impresionat întreaga lume prin fineţea detaliilor şi mărimea lor incredibilă.

8. Originalitatea şi expresivitatea fiecărei lucrări în parte este deosebită, iar efortul fizic de parcurgere a călătoriei aproape fără sfârşit prin zăpada neatinsă este considerabil.

9. După cum vedem şi în aceste imagini, artistul din Marea Britanie creează modele geometrice detaliate în zăpadă, folosind doar o busolă, un plan şi o pereche de bocanci.

„ProjectSnow” este un film timelapse care scoate în evidenţă complexitatea lucrărilor sale pe zăpadă, dar şi puterea sa de muncă susţinută pentru a le realiza. Printre lucrările sale se pot evidenţia: un lup care urlă şi o frunză de arţar realizate în staţiunile montane Louise Ski Resort, respectiv Sunshine Village, din Alberta, Canada.

Kymberley Hill, reprezentantul agenţiei de turism „Banff Lake Louise Tourism” mărturiseşte că „Munca lui Simon Beck este spectaculoasă, iar faptul că a putut fi văzută şi încadrată în peisajul alpin natural pe vârfuri de munte este ceva incredibil.” Simon va continua să călătorească în lume în căutarea unor noi peisaje pentru a da formă acestei arte fascinante.

Video


Adaugă un comentariu

Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume