ATENŢIE, ŞOFERI! ITP-ul autoturismului va fi obligatoriu şi în limba engleză

Click pe Share pentru a distribui şi prietenilor tăi! Îţi mulţumim! :)

Şoferii care circulă pe teritoriul Uniunii Europene sunt nevoiţi să aibă de acum şi un document în limba engleză care să ateste starea tehnică a maşinii. Certificatul le este înmânat şoferilor în momentul în care se prezintă la inspecţia tehnică periodică. Noul act a început sa fie distribuit abia anul acesta, iar poliţiştii nu îi amendeaza încă pe cei care nu îl au.

Actul este de fapt un atestat în limba engleză potrivit căruia vehiculul poate circula în siguranţă pe drumurile publice, scrie digi24.ro. Documentul este eliberat de service-urile autorizate pentru inspecţiile tehnice periodice şi conţine inclusiv numărul de kilometri pe care îi are maşina în acel moment, scrie Romaniatv.net

“Conține date de identificare ale autoturismului precum şi codul de tranzacţie şi seria foliei aplicate pe certificatul de înmatriculare. Să spunem că este o confirmare a ceea ce se scrie pe certificatul de înmatriculare”, a explicat Adrian Domniţa, inspector tehnic atestat.

Sancţiuni pentru cei care nu deţin atestatul se vor aplica abia peste doi ani, când se presupune că toţi şoferii ar fi trebuit să-şi reînnoiască inspecţia tehnică a maşinii şi să primească şi documentul cu valoare internaţională.

Sursa: RomaniaTV

>


Adaugă un comentariu

Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume