Este mai rău decât ne aşteptam. Ce se întâmplă cu vremea în următoarea perioadă

Click pe Share pentru a distribui şi prietenilor tăi! Îţi mulţumim! :)

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat estimările meteorologice, pentru perioada ianuarie - martie 2014. Acestea sunt realizate de centrul European pentru Prognoze şi are un grad de probabilitate de 60%.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distribuţia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme, cu o durată scurtă de manifestare, nu pot fi prognozate cu ajutorul acestei prognoze.

Vremea în ianuarie
Valorile termice se vor situa, în general, sub mediile multianuale, de -3,1 grade Celsius, exceptând partea de sud-est a ţării, unde vor fi apropiate de aceste medii, informează Autoritatea Naţională de Meteorologie. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi în general apropiate de media climatologica, de 37,2 l/mp, exceptând regiunile vestice şi centrale , unde sunt posibile valori excedentare.

Vremea în februarie
În luna februarie, temperatura aerului va avea valori medii apropiate de normalul climatologic, de -1,1 grade celsius, în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de mediile climatologice, de 35,4 l/mp, posibil local deficitare în sud-vestul ţării.

Vremea în martie
Temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile multianuale, de 3,4 grade Celsius, în sudul, sud-estul şi estul ţării, şi posibil sub aceste medii în celelalte regiuni. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi excedentare, în cea mai mare parte a ţării, exceptând regiunile sud-estice, local cele sud-vestice, unde se vor încadra în normele climatologice, de 35,6 l/mp.

Sursa: StirileProTV

>


Adaugă un comentariu

Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume