Jurnalistul întâlneşte un pui de focă şi are parte de una dintre cele mai remarcabile experienţe din viaţa lui

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

Dornic de aventură, cu câţiva ani în urmă, Charlie Bird, un reporter de seamă al canalului de televiziune RTÉ (Raidió Teilifís Éireann), a luat calea Antarcticii. Destinaţia nu a fost aleasă întâmplător, el dorindu-şi cu ardoare să meargă pe urmele unui om emblematic pentru el şi pentru ţara sa, exploratorul Thomas Crean.

Thomas Crean (1877-1938) a fost un marinar irlandez şi explorator antarctic, membru a trei dintre cele patru expediţii britanice majore în Antarctica. Alături de Ernest Shackleton, la bordul ambarcaţiunii Endurance, în 1914-1915 el a realizat o expediţie uimitoare în acest tărâm îngheţat.

Odată ajuns în Antarctica, Charlie Crean a avut parte de o experienţă remarcabilă. Nu numai peisajele de o frumuseţe aparte i-au atras imediat atenţia, ci şi un animăluţ marin de o drăgălăşenie ieşită din comun. Un pui de focă nu s-a speriat văzându-l pe acest bărbat, ci din contră, chiar şi-a dorit să îl cunoască.

Mai întâi, micuţul s-a apropiat de Charlie şi a început să îşi mişte coadă într-un mod adorabil, semn că şi-a fi dorit să îi fie prieten. Camera de filmat a devenit apoi un serios punct de atracţie pentru această vieţuitoare gingaşă. În dorinţa de a o „captura”, puiul de focă nu s-a sfiit chiar să se urce cu totul pe Charlie, lucru care pe acesta l-a amuzat nespus.

Totul a devenit şi mai interesant atunci când, curios din fire, un alt pui de focă a decis să li se alăture. „Am avut parte de multe experienţe în cariera mea de jurnalist, însă aceasta a fost cu siguranţă una dintre cele mai frumoase”, a declarat Charlie chiar în timpul acestei întâmplări.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2021 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume