Sunteţi curioşi să vedeţi cum circulă unele trenuri în Japonia? Priviţi ce tehnologie!

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

Mijloacele de transport au cunoscut de-a lungul timpului o mulţime de modificări, ajungând în zilele noastre să beneficieze de cele mai revoluţionare tehnologii. Trenurile de călători se numără printre mijloacele de transport folosite destul de mult de populaţia globului, mai ales în oraşele aglomerate, iar faptul că multe dintre ele circulă pe şine situate suprateran este cu atât mai remarcabil.

„Osaka Monorail” este numele unui tren suspendat care circulă pe o singură şină şi care după cum vedem rulează cu o viteză uimitoare. Dacă la începuturi în multe ţări trenurile monoşină foloseau un traseu circular, fără capacitatea de a schimba liniile şi direcţiile, astăzi în Japonia a fost dezvoltată o tehnologie cu totul inovatoare. Japonezii au fost cei care au rezolvat această problemă, iar trenurile moderne circulă acum pe şine care îşi schimbă rapid direcţia de mers.

„Osaka Monorail” poate fi considerat cel mai revoluţionar sistem monoşină din Japonia. Acesta leagă trei campusuri ale Universităţii din Osaka, fiind menţionat în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai lung tren monoşină din lume, cu o lungime de peste 21,2 kilometri.

Exactitatea cu care şinele se desfac şi culisează între ele ne lasă practic fără cuvinte. Totul este perfect calculat astfel încât să nu existe vreo eroare şi drumul monoşinei să continue firesc în toate direcţiile. Numărul de pasageri care folosesc acest mijloc de transport este destul de mare, ajungând uneori la peste 100.000 de pasageri într-o singură zi. Impresionant!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume