A observat o maimuţă care se îneca în incinta grădinii zoo… Gestul lui îi lasă pe toţi fără cuvinte

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

Întâmplări dramatice ca cea prezentată în acest filmuleţ se petrec adeseori în cadrul grădinilor zoologice în care trăiesc la un loc animale de tot felul. De data aceasta un cimpanzeu cade în apă după ce a fost urmărit de alte maimuţe asemeni lui. Un bărbat aflat în vizită alături de familie la Zoo Detroit observă această scenă şi sare imediat în ajutorul cimpanzeului, deşi pericolul de a fi atacat era destul de mare.

Prezenţa de spirit a unui om cu inimă mare a făcut diferenţa între viaţă şi moarte pentru un cimpanzeu care căzuse accidental în apă după ce fusese urmărit de semenii lui. Aceasta era unica şansă de supravieţuire a cimpanzeului deoarece în alte condiţii acesta s-ar fi înecat cu siguranţă.

Încurajat de mulţimea din jurul lui, Rick Swope prinde maimuţa şi înotând încearcă să o ducă la mal. Cimpanzeul era foarte greu şi exista pericolul să se scufunde amândoi sau să fie atacat de celelalte maimuţe agresive, dar cu toate acestea acţiunea de salvare a fost un succes total. Gestul bărbatului a fost aplaudat pe bună dreptate de toţi cei prezenţi.

Corpul maimuţelor e asemănător ca şi construcţie celui omenesc, dar cu o singură excepţie. Atât corpul primatelor cât şi al oamenilor au în componenţă scheletul osos şi sistemul muscular, iar dacă oamenii au corpul acoperit cu un strat de grăsime, cel al maimuţelor este lipsit de aşa ceva, acest lucru îngreunând cu mult flotabilitatea şi astfel existând riscul ca odată ajunse în apa, acestea să se înece.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume