O familie hawaiiană observă un rechin strangulat cu o frânghie. Acum, gestul lor este aplaudat de o lume întreagă

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

În timpul unor scufundări realizate în largul coastei Lanai, o familie hawaiiană a avut parte de o întâlnire cu totul neaşteptată cu una dintre cele mai mari vietăţi ale oceanului. În prima fază, oamenii au fost încântaţi de apariţia grandioasă a rechinului lung de şase metri, dar în scurt timp situaţia s-a schimbat complet.

La o privire mai atentă biologii Kapua Kawelo şi Joby Rohrer, soţ şi soţie, au observat că rechinul avea o frânghie înfăşurată strâns în jurul gâtului. Fără să stea pe gânduri ei au decis să ajute acest animal marin să se elibereze, în timp ce fiul lor, Kanehoalani, de 17 ani, a filmat întreaga misiune de salvare.

Pentru a putea duce la bun sfârşit această operaţiune, Joby s-a scufundat de mai multe ori la adâncimi de 18 metri, timp în care şi-a ţinut respiraţia. Cu ajutorul unui cuţit special el a încercat în repetate rânduri să taie frânghia groasă. Rechinul parcă simţea că bărbatul vrea să îl ajute şi a rămas calm pentru mai mult de 45 de minute.

După patru scufundări consecutive, Joby a reuşit să taie complet funia, iar rechinul a putut din nou să respire „aerul libertăţii”. Oricât de simplu ar părea totul în imagini, specialiştii avertizează că aceste operaţiuni de eliberare a animalelor marine de dimensiuni mari ar trebui făcute doar de persoane avizate. Din fericire, acest rechin a avut norocul să întâlnească tocmai astfel de oameni. Tot respectul pentru implicarea de care au dat dovadă!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume