Pune o frunză pe un strat de nisip… însă când termină? Rezultatul final este peste aşteptări!

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

Obiectele decorative ocupă un loc important în locuinţa sau grădina noastră, îmbogăţind ambientul cu frumuseţea, eleganta şi rafinamentul lor. Dacă aceste obiecte sunt confecţionate de propriile noastre mâini felul, în care le privim este cu atât mai impresionant datorită faptului că sunt unice.

Urmărind aceste imagini vom învăţa să confecţionăm frunze decorative din mortar pregătit de noi după o reţetă foarte simplă. Frunza decorativă va păstra pe suprafaţa ei cele mai mici detalii ale nervurilor sau asperităţii ei.

Pentru început avem nevoie de o grămadă de nisip şi de o frunză naturală care va lua forma grămezii de nisip. Între nisip şi frunză se aşază o bucată de folie din plastic. Într-un bol vom pregăti un amestec de nisip, ciment, colorant de culoare verde şi apă.

Când consistenţa mortarului este suficient de groasă pentru a se putea întinde cu uşurinţă, se acoperă cu el întreaga frunză si se presează bine. După ce toată frunza a fost acoperită până la margini, se acoperă iarăşi cu o folie şi se lasă la uscat 24 de ore.

În ziua următoare se descoperă şi se întoarce invers pentru a se putea dezlipi frunza naturală sau mai bine zis ce a mai rămas din ea. Dacă nu merge să o dezlipim cu mâna, putem apela la o perie aspră care ne va fi de mare ajutor.

La final frunza decorativă este gata şi poate fi folosită ca ornament de grădină, ca obiect decorativ într-o fântână arteziană sau ca platou pentru fructe sau dulciuri. Rezultatul final este, după cum vedem, peste aşteptări. Merită să încercaţi şi voi!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume