Angajaţii privesc cu neîncredere momentul în care mama panda respinge micul pui. Apoi instinctul matern este surprins pe cameră

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

S-ar putea să fiţi surprinşi să aflaţi acest lucru, dar în regnul animalelor nu toate mamele sunt înzestrate cu un instinct matern extrem de dezvoltat. Spre deosebire de cele umane care pot aştepta răbdătoare până când bebeluşii lor primesc îngrijirile de bază de la personalul medical care asistă la naştere, pentru mamele necuvântătoare chiar şi cea mai scurtă perioadă de separare le poate face să-şi respingă apoi puii, lăsându-i să se descurce pe cont propriu.

Când femela panda Min-Min a adus pe lume un mic pui, medicii şi personalul grădinii zoologice trebuiau să-i efectueze acestuia un control fizic complet pentru a se asigura că este sănătos. Totuşi, făcând acest lucru, au riscat ca Min-Min să respingă pentru totdeauna nou-născutul.

Membrii personalului au trebuit să îi impregneze micuţului panda mirosuri diferite, sperând că Min-Min îl va recunoaşte şi că instinctul ei matern va ieşi la iveală. Din păcate, nimic nu părea să dea roade, mama respingându-şi puiul cu multe vehemenţă. Oricât de mult l-ar fi apropiat îngrijitorii de mama panda şi oricât de mult ar fi strigat-o bietul pui, aceasta nu îi răspundea în niciun fel, preferând să păstreze distanţa. Suferinţa micuţul este absolut sfâşietoare!

Când credeau că totul este pierdut, îngrijitorii grădinii zoologice au avut parte de o surpriză uimitoare. Ceva în mintea lui Min-Min s-a activat, făcând-o să îşi accepte puiul cu toată fiinţa sa. Cu multă blândeţe mama şi-a luat puiul în braţe, făcându-l să se simtă iubit şi acceptat.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume