Orchestra interpretează o piesă clasică, dar când EA începe să facă acest lucru, totul devine magic!

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

Artista mexicană Tena Maria Luz Alvarez, cu numele de scenă Lucero Tena, este o dansatoare de flamenco care s-a născut în Durango, Mexic în anul 1938, iar acum locuieşte în Spania. Având în vedere originea dar şi ţara care a adoptat-o putem spune că ea reprezintă deopotrivă cele două comunităţi cu tradiţie în dansurile flamenco.

Castanietele sunt indispensabile stilului flamenco, marcând cu sunetele lor sacadate fiecare mişcare şi fiecare pas de dans şi după cum vedem în această interpretare de excepţie, artista se întrece pe sine. Lucero Tena interpretează cu multă expresivitate şi originalitate împreună cu o orchestra o partitură de muzică clasică mânuind cu multă măiestrie castanietele.

Piesa de mare virtuozitate se numeşte „La boda de Luís Alonso” compusă de Geronimo Gimenez şi deşi nu mai este la prima tinereţe artista nu a uitat ritmul fascinant al castanietelor. Ca profesoară la Conservatorul din Madrid, Lucero Tena a insuflat multor studenţi pasiunea şi dăruirea pentru muzică şi nu a ezitat niciodată să urce pe scenă pentru a împărtăşi tuturor celor care o ascultă talentul ei incredibil.

Prezenţa scenică impecabilă, ţinuta artistică de înaltă clasă împreună cu măiestria cu care mânuieşte aceste „instrumente” uimitoare i-au adus aplauze îndelungi din partea publicului spectator care i-au răsplătit astfel întreaga ei interpretare.

Fără îndoială că Lucero Tena va mai avea încă multe de spus în lumea muzicală deoarece este o artistă de mare valoare.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2023 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume