Această melodie i-a adus celebritatea lui Toto Cutugno. Chiar şi după 37 de ani a rămas pe buzele tuturor!

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

Salvatore Cutugno, cunoscut publicului din întreaga lume sub numele de Toto Cutugno, este unul dintre cei mai îndrăgiţi cântăreţi şi compozitori italieni de muzică uşoară. Cu o carieră muzicală de excepţie şi un palmares impresionant, artistul italian a urcat pe mari scene atât din ţara sa natală cât şi din străinătate, dovada fiind si aceste imagini surprinse la Moscova.

Piesa muzicală care l-a consacrat pe artistul italian dezvăluind tot timpul spiritul său mereu tânăr este melodia „L’Italiano” (Lasciatemi Cantare). Cu această frumoasă piesă Toto Cutugno a câştigat inimile tuturor atunci când a interpretat-o pentru prima dată în anul 1983. Chiar şi fanii lui din Moscova care au avut prilejul să îl asculte într-un mare concert îl susţin cu vocile şi cu emoţia pe artistul italian care a ştiut întotdeauna să o împartă tuturor.

Un artist extrem de talentat şi un spirit mereu tânăr, Toto Cutugno a reuşit de fiecare dată să încânte publicul spectator fără drept de apel şi să atragă simpatia acestuia. Cu vocea sa răscolitoare şi inconfundabilă, artistul italian a devenit celebru prin melodicitatea şi originalitatea interpretărilor sale şi de asemenea prin frumuseţea repertoriului său. Muzica lui nu are vârstâ, chiar dacă Toto Cutugno a ajuns azi la o etate venerabilă. Viaţa ar fi mai tristă fără vocea şi cântecele sale, aşa că merită să ne bucurăm de orice interpretare a artistului şi să recunoaştem muzica adevărată.

Toto Cutugno are în palmares peste 400 de melodii compuse şi peste 100 de milioane de discuri vândute în întreaga lume. Ca şi compozitor cantautorul italian a scris piese muzicale de referinţă pentru mulţi alţi artişti celebri precum: Joe Dassin, Dalida, Adriano Celentano, Luis Miguel, Michel Sardou, Mireille Mathieu sau Ricchi e Poveri. Hitul său, „L’italiano”, scris iniţial pentru Adriano Celentano, a fost cel mai bine vândut disc italian în perioada anilor 1981 – 1986.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume