Iată un truc ingenios pentru a scoate sâmburii din cireşe… şi poţi face acest lucru folosind o simplă sticlă

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

Cireşele se număra printre fructele preferate de mulţi dintre noi datorită savoarei şi gustului deosebit în zilele toride de vară. Dacă ne plac atât de mult cireşele proaspete cu siguranţă ne va plăcea şi sub forma unor dulceţuri, compoturi sau adăugate în prăjituri pufoase şi aromate. Dar ce te faci când trebuie să scoţi sâmburele atâtor cireşe pentru a pregăti cu ele dulceaţă sau prăjituri? Utilizaţi această metodă inedită iar operaţiunea în sine va fi un succes.

Atunci când ne propunem să facem din cireşe dulceaţă sau să le adăugăm în compoziţia unor prăjituri acestea nu ar trebui să conţină şi sâmburi. Sunt multe metode prin care putem elimina aceşti sâmburi dar niciuna u se compară cu cea prezentat în acest filmuleţ. De ce? Pentru că nu ne vom mai stropi cu sucul roşiatic al fructelor iar sâmburii vor fi colectaţi direct într-o…. sticlă.

Pentru a obţine cireşe fără sâmburi este necesar să luăm o sticlă goală, un beţişor cu unul din capete ascuţit şi o mulţime de cireşe dulci şi zemoase. Luăm pe rând câte o cireaşă îl îndepărtăm codiţă şi apoi o aşezăm pe gura sticlei cu partea unde a fost codiţa în sus.

Prin acest orificiu introducem beţişorul ascuţit şi vom observa cu surprindere că sâmburele va fi împins în jos drept în sticlă iar cireaşă va rămâne întreagă numai bună de pus în vasul pentru pregătit dulceaţă sau în cea mai apetisantă prăjitura cu fructe. Acesta pare să fie un truc extrem de simplu însă foarte eficient când vine vorba de a economisi timp când ne-am hotărât să înlăturăm sâmburii din cireşe şi de ce nu această operaţiune se va desfăşura în deplină curăţenie. Spor la lucru!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume