Înfăşoară o tabletă de ciocolată în aluat. Ce scoate apoi din cuptor e un desert ce merită încercat!

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

Când vine vorba de dulciuri, adeseori gospodinele inventează tot felul de reţete noi pe care le pregătesc în bucătăria proprie. Este şi cazul combinaţiei inedite dintre o tabletă de ciocolată şi foietajul franţuzesc folosit în general pentru saleuri, care ne dezvăluie un preparat extrem de apetisant.

Ciocolata se afla pe primul loc între preferinţele multora dintre noi, de aceea nu de puţine ori aceasta face parte din meniul unei mese copioase sau a unui mic dejun alături de cei dragi. Folosind ca ingrediente o tabletă de ciocolată după preferinţă şi un pachet de foietaj de patiserie vom putea prepara în scurt timp un desert minunat potrivit lângă o ceaşcă de lapte sau de cafea.

La început se desface pachetul de foietaj şi se întinde pe masă. Apoi se ia o tableta de ciocolată din ambalaj şi se aşează peste foietaj în mijlocul acestuia. Cu ajutorul unui cuţit rotund pentru pizza se taie aluatul din lateralele tabletei de ciocolată în fâşii oblice.

După ce tot aluatul a fost tăiat urmează ca fâşiile să fie suprapuse alternativ peste tableta de ciocolată, împletindu-le asemeni unui spic. În acest punct preparatul se unge cu ou presărându-se apoi migdale tocate mărunt.

Gustarea noastră merge în tavă şi apoi în cuptor timp de 20-25 de minute la 180 de grade Celsius. Aşteptăm cu nerăbdare ca timpul de coacere să ajungă la final pentru ca să ne putem bucura de aroma ciocolatei şi a migdalelor coapte care va inunda instantaneu bucătăria noastră.

„Plăcinta de ciocolată” va fi lăsată puţin să se răcorească după care va fi perfectă pentru a fi tăiată în felii şi savurată cu mare plăcere de întreaga familie. Poftă bună!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume