Au găsit o balenă eşuată luptându-se să respire, apoi realizează că o pot salva dacă îşi unesc forţele

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

Turiştii care se aflau pe o plajă din Brazilia au trăit o experienţă neobişnuită, fiind puşi în situaţia de a salva o balenă cu cocoaşă eşuată pe ţărm. Balena abia mai putea să respire, iar ajutorul pe care i-l puteau acorda toţi acei oameni era decisiv.

Sute de oameni care se aflau pe ţărmul coastei Buzios din sud-estul Braziliei au văzut o balenă eşuată care la prima vedere nu avea prea multe şanse de supravieţuire. Evaluând situaţia, oamenii şi-au dat seama că doar unindu-şi forţele o pot salva de la moarte sigură. Unii dintre ei au săpat în nisipul din jurul balenei cu ajutorul unor lopeţi, iar alţii cărau apă pentru a umple şanţurile create.

După câteva ore de muncă susţinută balena a mai avut suficientă putere ca să se poată deplasa în apa de mică adâncime care o înconjura. În urma acestei acţiuni de salvare balena s-a întors în mediul ei natural unde apa oceanului era potrivită pentru un animal atât de mare.

După spusele specialiştilor, aceasta era o balenă tânără cu o lungime de 13 metri şi o greutate de peste 10 tone. Fără ajutorul oamenilor acestui animal acvatic i-ar fi fost imposibil să se salveze prin forţe proprii. Mobilizarea acestora a jucat un rol esenţial în acţiunea de salvare. Tot respectul pentru gestul lor!

Sursa: ODN via Youtube

Autor text: LiveBiz.ro

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2022 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume