Iată efectul unei singure picături de venin de şarpe asupra unui pahar de sânge!

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

O muşcătură de şarpe poate fi fatală pentru orice persoană care printr-o întâmplare nefericită are ocazia să întâlnească în calea sa o reptilă veninoasă. Efectul veninului în contact cu sângele este devastator din cauza faptului că acesta se coagulează aproape instantaneu.

Privind aceste imagini, suntem martorii unui experiment cu totul neobişnuit care s-a desfăşurat folosind venin de viperă Russell amestecat cu sânge uman. La începutul filmuleţului suntem familiarizaţi cu modalitatea de colectare a veninului de viperă, care se adună într-un pahar steril acoperit cu o membrană de latex pe care şarpele o muşcă în mod violent folosindu-şi colţii tubulari pe canalele cărora curge venin pur. O dată pe săptămână de la fiecare şarpe se pot colecta câţiva mililitri de venin preţios şi chiar dacă acest lucru la prima vedere pare a fi simplu, în realitate este nevoie de ani întregi de pregătire.

Ceea ce urmează însă ne uimeşte prin reacţia neaşteptată pe care o are sângele uman în contact cu o singură picătură de venin. Picurând cu ajutorul unei seringi în paharul cu sânge doar o cantitate infimă din veninul colectat şi amestecând preţ de câteva secunde vom observa cum sângele se coagulează instantaneu. Acest lucru explica moartea subită a celor muşcaţi de vipere prin prisma faptului că sângele din corpul uman se coagulează la scurt timp de la muşcătura şarpelui.

Sunt de ajuns între 40 şi 70 de ml de venin provenit de la o viperă Russell pentru a ucide o persoană. Un singur şarpe poate stoca chiar şi 250 de miligrame de venin, însă nu toate muşcăturile lor introduc în corpul uman aceeaşi cantitate de substanţă toxică. Şerpii veninoşi sunt deosebit de periculoşi, aşa că cel mai indicat ar fi să nu intraţi niciodată în contact cu ei!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume