Şoferul vrea să parcheze pe un loc destinat persoanelor cu handicap, dar priviţi cine apare în faţa maşinii!

Click pe Share pentru a distribui şi prietenilor tăi! Îţi mulţumim! :)

Cine realizează oare vreodată cât de mare este drama persoanelor invalide? De multe ori unii oameni uită chiar să facă şi cel mai mic gest pentru a le uşura viaţa acestor oameni atât de încercaţi de soartă cum ar fi să lase libere locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilităţi. Oare uită sau preferă doar să fie indiferenţi?

Se întâmplă uneori ca aceşti oameni cu nevoi speciale, ce au avut la un moment dat nenorocul ca viaţa lor să ia o întorsătură neaşteptată, să creadă că sunt invizibili pentru majoritatea şoferilor care parchează pe locurile ce le sunt destinate. Un studiu recent ne indică faptul că în Rusia, pentru 30 % dintre şoferi, aceşti oameni cu dizabilităţi nu există. Ei ignoră semnele existente pe aceste locuri de parcare şi le ocupă indiferenţi. Ceea ce uită aceştia însă este mult mai important şi anume că aceşti oameni sunt mai mult decât nişte semne.

Pentru a încerca să producă o schimbare în mentalitatea oamenilor indiferenţi, „Dislife”, o organizaţie nonprofit din Rusia, a încercat să înlocuiască aceste semne care sunt imprimate în plan orizontal cu holograme ale persoanelor invalide.

Aceştia au instalat proiecţii ale unor persoane cu dizabilităţi reale care apăreau de fiecare dată în momentul în care un şofer încerca să parcheze pe aceste locuri speciale. Totodată, camere speciale verificau dacă pe maşina ce urmează să parcheze există ataşat sticker-ul pe care îl au persoanele cu handicap, iar dacă acesta nu era detectat, holograma apărea pentru a-l confrunta pe şoferul indolent. Aceste proiecţii au fost testate în parcările mai multor mall-uri şi ale unor centre de afaceri din Moscova.

Acei şoferi care nu respectau această regulă primordială aveau un şoc atunci când din senin în faţa lor apărea un om cu dizabilităţi. Mesajele rostite de holograme erau foarte ferme: „Stop!”, „Ce e în capul tău? Nu vezi că nu sunt doar un semn pe asfalt? Nu te preface că nu exist?”, „La ce te uiţi? Nu vezi că este un loc de parcare pentru oameni cu dizabilităţi?”, „Da, eu chiar sunt real!”, „Te rog să cauţi alt loc de parcare!”.

Reacţiile şoferilor care au trăit această situaţie au fost foarte diverse, unii coborând din maşină pentru a se asigura că nu l-au lovit pe respectivul tânăr, alţii filmând întreaga scenă, iar majoritatea plecând „cu coada între picioare” şi realizând că gestul lor nu este normal. Chiar dacă aceşti oameni care poate nu au avut şansa unei vieţi normale se confruntă zilnic nu numeroase provocări, singura sarcină ce ne revine nouă, cei care trăim normal, este să le respectăm drepturile.

Sursa: Bird Strategy, Inc. via Youtube

Autor text: LiveBiz.ro

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:


Copyright 2022 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume