Această maşinărie uimitoare funcţionează cu 2000 de bile metalice. Doar urmăriţi ce poate să facă!

Click pe Share pentru a distribui şi prietenilor tăi! Îţi mulţumim! :)

Muzicianul suedez Martin Molin a creat o maşină muzicală de lemn care utilizează 2.000 de bile metalice pentru a reda melodiile sale. Membru al trupei suedeze, „Wintergarten”, artistul în vârstă de 33 de ani ne uimeşte cu invenţia sa originală de o muzicalitate cu totul aparte.

Acesta a experimentat în cariera sa o mulţime de instrumente exotice, cum ar fi Glockenspiel (similar xylofonului), Traktofon sau Theremin, însă maşinăria muzicală pe care o vedem în aceste imagini depăşeşte orice aşteptare.

„Wintergatan Marble Machine” este de fapt o cutie muzicală cu acţionare manuală compusă dintr-o mulţime de instrumente muzicale. Ceea ce este fascinat este faptul că instrumentul inventat de muzicianul suedez are încorporate 2000 de bile care prin învârtirea manivelei urcă la etajele superioare de unde coboară apoi în cascadă.

Dispozitivele ce compun acest instrument activează în acest fel sunete asemeni vibrafonului, basului, tobei, cinelului şi altor instrumente care „cântă” programate de-a lungul celor 32 de canale.

Piesele componente ale acestui instrument inedit sunt piese sculptate din lemn, roţi de transmisie şi canale pentru colectarea şi apoi distribuirea bilelor, pe scurt o adevărată operă de artă. Bilele se deplasează prin interiorul maşinăriei, trecând prin pâlnii, roţi de transmisie sau tuburi.

Martin Molin a început să lucreze la construcţia acestei maşinării în august 2014 şi i-au trebuit aproape doi ani până când toate cele 3000 de componente proiectate şi făcute manual să fie gata şi să poată fi asamblate pentru realizarea instrumentului muzical.

Datorită construcţiei sale, invenţia trebuie întotdeauna demontată pentru a putea fi mutată dintr-un loc în altul. Bărbatul speră să construiască şi alte dispozitive muzicale mai mici, mai potrivite pentru a fi uşor transportate.

Sursa: Wintergatan via Youtube

Autor text: LiveBiz.ro

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:


Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume