De departe pare un trunchi vechi găunos, dar la o privire mai atentă dezvăluie ceva extraordinar

Click pe Share pentru a distribui şi prietenilor tăi! Îţi mulţumim! :)

La prima vedere şi privit de la distanţă pare un trunchi de copac foarte bătrân şi pe care l-au devorat o mulţime de cari. În realitate însă este o operă de artă sculpturală de o valoare demnă de Cartea Recordurilor, făcută de mâinile pricepute ale unui artist remarcabil.

Artistul chinez Zheng Chunhui a ales să sculpteze în acest trunchi de copac de aproape 12 metri lungime detalii tridimensionale din viaţa oamenilor şi a aşezărilor rurale străvechi chinezeşti. I-au trebuit 4 ani de muncă susţinută pentru a realiza această lucrare impresionantă, iar acum, când lucrarea sa este expusă la Muzeul Palatului din Beijing, toată lumea poate să vadă măreţia şi originalitatea operei artistului.

Ideea de la care a pornit sculptorul pentru realizarea lucrării a fost un celebru tablou care înfăţişează viaţa oamenilor în aşezările situate de-a lungul fluviului în apropierea oraşului Bianjing (azi Kaifeng) în timpul Festivalului Qingming.

Sculptorul chinez a inclus în lucrarea să peste 550 de siluete ale locuitorilor din aceste sate, dar şi multe clădiri, poduri sau bărci. Încă din cele mai vechi timpuri, artiştii chinezi au sculptat bucăţi de lemn, realizând astfel opere artistice fantastice care reprezintă modele mai simple sau mai complicate având teme de compoziţie diferite.

Sursa: winnieandeugene via Youtube

Autor text: LiveBiz.ro

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:


Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume