Această reprezentaţie a uimit milioane de oameni şi este realizată 100% de persoane speciale!

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

Există în lume o mulţime de persoane speciale care în ciuda unor dizabilităţi reuşesc să transmită emoţii şi trăiri nebănuite. Un exemplu elocvent este acest ansamblu de dansatori chinezi care deşi sunt surdomuţi ne oferă prin mişcările pline de graţie ale mâinilor lor un spectacol minunat.

„Dansul celor o mie de mâini” este după cum vedem unul tăcut, în deplină armonie de mişcare, dar şi original şi expresiv. Dansatorii nu pot auzi muzica, însă graţia şi desăvârşirea pe care o oferă noţiunii de dans este fantastică.

Muzica, pe ritmul căreia mâinile dansatorilor din China se arcuiesc în mişcări expresive şi perfect sincronizate, sporeşte vizibil emoţia, frumuseţea şi sensibilitatea acestui dans nepreţuit. Braţele delicate ale acestor artişti se desfac asemeni unei flori şi se strâng pe rând pentru a crea noi forme şi expresii. Pe parcursul întregii coregrafii avem în faţă un spectacol magnific, care ne face să tresărim la fiecare mişcare, la fiecare braţ care se ridică sau se coboară într-o înlănţuire magică. Această reprezentaţie extraordinară este completată cu succes de recuzita şi costumele strălucitoare, care fac ca măreţia acestui moment artistic să nu aibă termen de comparaţie.

Denumirea acestui dans vine de la numele zeiţei budiste Guan Shi Yin, cea care simbolizează iubirea şi compasiunea. Aceasta zeiţă este venerată de locuitorii Orientului pentru compasiunea şi bunătatea pe care a arătat-o faţă de oameni. Ea are un suflet bun şi milos, iar cele o mie de braţe sunt gata să îi ajute pe cei care se află de multe ori într-o situaţie dificilă. „Guan” înseamnă „a privi”, „Shi” înseamnă „lume”, iar „Yin” înseamnă sunete, mai precis sunetele celor care suferă.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume