15 pescari se aliniază în apă – Acum priviţi ce surprind camerele câteva momente mai târziu

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

De-a lungul timpului, în oraşul de coastă Laguna din Brazilia s-a format o strânsă legătura între un grup de delfini şi localnici, în mare parte pescari. Aceşti delfini îi ajută să prindă mult peşte, iar bărbaţii îi preţuiesc atât de mult, încât nu aruncă plasele în apă decât atunci când delfinii dau semnalul că e momentul prielnic.

Este atât de ciudat să vezi atâţia oameni în apă pregătiţi de pescuit, dar care în acelaşi timp nu fac absolut nimic ci doar aşteaptă. Însă această aşteptare nu se prelungeşte niciodată prea mult, pentru că delfinii îşi fac apariţia ca prin farmec şi împlinesc tradiţia locului.

Când primii delfini apar la orizont, reportera este fascinată! La un moment dat câţiva pescari o iau la fugă pe marginea apei, dând impresia că ceva foarte important avea să se întâmple. Reportera îi urmează şi în momentul în care ajunge lângă aceştia are posibilitatea să vadă cum oamenii aruncă plasele de pescuit acolo unde le indică delfinul.

Timp de o lună, în fiecare an, peştii din specia mugilidelor migrează spre ţărm, iar delfinii îi direcţionează exact acolo unde sunt pescarii. Delfinii le semnalează oamenilor printr-o scufundare spectaculoasă că e timpul să îşi arunce plasele de pescuit, iar aceştia se conformează imediat.

Se vede clar faptul că tot meritul capturii se datorează delfinilor, pentru că oamenii nu sunt nevoiţi să depună prea mult efort. Ei doar stau pe poziţii şi aşteaptă semnalul pentru a acţiona. Oricât de neobişnuit ar părea, aceste mamifere uluitoare practic îi învaţă pe pescari cum şi unde să pescuiască. Atmosfera care se creează atunci când se pescuieşte este fabuloasă, plină de bună dispoziţie.

Cu ajutorul delfinilor, aceşti pescari se bucură de un succes nesperat la pescuit. La doar câţiva kilometri distanţă, de-a lungul coastei, are loc aceeaşi migraţie de peşti, dar pentru că acolo delfinii nu sunt prezenţi, pescarii nu obţin capturi prea mari. Aici însă, această interacţiune dintre oameni şi delfini a contribuit la dezvoltarea unei afaceri locale prospere.

Şi dacă pescarii în mod clar au un beneficiu de pe urma acestui ajutor, nici delfinii nu fac totul pe gratis având şi ei un avantaj. Atunci când pescarii aruncă plasele de pescuit împing şi peştii mult mai aproape de delfini. Astfel ei îşi câştigă hrana cu mai multă uşurinţă. Vorbim deci despre un acord mutual între pescari şi delfini, cu beneficii de ambele părţi.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume