Un artist realizează o lucrare de excepţie în memoria lui Vincent Van Gogh prin tehnica tradiţională Ebru

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

Tehnica Ebru este denumită plastic „Dansul apei şi al culorilor”. Aceasta mai poată şi numele de „foiţa turcească” datorită faptului că o simplă coală aşezată pe suprafaţa apei îmbibată cu tonuri de culoare poate deveni un tablou pictural incredibil. Această tehnică uimitoare a apărut în Turcia, iar artistul din imagini ne dovedeşte din plin măiestria execuţiei folosind această tehnică fermecătoare.

Pentru a obţine multitudinea de nuanţe şi culori avem nevoie de o tavă în care vom pune apă peste care vom picura pigmenţi de vopsea şi cerneală colorată. De data aceasta artistul a pus la început cerneală neagră peste apa din recipient după care lichidul astfel colorat a fost turnat în tavă.

Într-un borcan se prepară o nuanţă iniţială de albastru care va fi transformată în tonuri de culoare mult mai deschise. Pasul următor este acela de picura culori în tavă după propria imaginaţie.

În continuare, cu ajutorul unor beţişoare subţiri, se amestecă petele de culoare într-o armonie extraordinară. Pe parcurs, în timp ce mâna artistului plimbă beţişorul pe suprafaţa apei colorate, forme şi culori neaşteptate se ivesc în faţa ochilor noştri compunând peisaje fantastice.

Toate culorile care plutesc la suprafaţa apei sunt direcţionate cu ajutorul paiului, iar acestea se întrepătrund însă fără să se amestece între ele, deosebindu-se tonurile de culoare şi elementele ce compun peisajul respectiv.

„Desenele” reliefate pe apă sunt transpuse apoi pe o foaie de hârtie, rezultatul obţinut fiind o hârtie marmorată de o frumuseţe incontestabilă. Ceea ce este uimitor în această tehnică este faptul că pot fi realizate desene incredibile şi chiar portrete asemeni celui din aceste imagini.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume