Un arhitect a dezvoltat un sistem de construcţie cu cărămizi care se asamblează ca un joc LEGO

Click pe Share pentru a distribui şi prietenilor tăi! Îţi mulţumim! :)

Imaginaţi-vă pentru moment cum ar fi să vă puteţi construi pereţii propriei case în doar câteva ore. Dacă sunteţi încă neîncrezători vizavi de acest lucru, doar privind aceste imagini veţi realiza că acest lucru chiar este posibil.

Arhitectul columbian Oscar Méndez, a proiectat un model inedit de cărămizi care se îmbină asemeni unor piese de lego. Ce este interesant este faptul că aceste module sunt realizate din materiale de plastic reciclabile pe care în mod obişnuit le aruncăm.

Cărămizile de construcţie Méndez sunt realizate prin topirea şi amestecarea diferitelor tipuri de materiale din plastic, fiecare conferindu-le proprietăţi diferite acestor cărămizi. Apoi, printr-un proces de injecţie inovator, cărămizile capătă forma dorită.

Spre deosebire de metodele tradiţionale de construcţie, astfel de cărămizi nu necesită un liant tip mortar pentru a fi unite între ele şi a căpăta rezistenţa necesară peretelui. Chiar şi un muncitor neexperimentat în construcţii poate lucra cu aceste module ajutându-se doar de un simplu ciocan pentru aranjarea lor perfectă.

Cu privire la condiţiile de construcţie, arhitectul Méndez a explicat faptul că modulele sunt fabricate cu aditivi care nu iau foc foarte repede în caz de incendiu. Mai mult, ele sunt termoacustice. Pereţii construiţi din astfel de cărămizi vor permite locuinţelor să păstreze în interior pe timpul verii o temperatură joasă, iar pe timpul iernii căldură constantă.

Structura unor astfel de locuinţe este ancorată în fundaţie, ceea ce o face suficient de solidă în caz de cutremur. Fiind fabricate din plastic, cărămizile sunt uşoare comparativ cu alte materiale de construcţie asemănătoare care cântăresc până la 3 kg/bucată iar întreaga locuinţă aproximativ 6 tone.

Această idee a fost pusă în aplicare în construcţia de locuinţe pentru 42 de familii din Guapi (Cauca), în acest caz fiind reciclate în total aproximativ 200 de tone de plastic. Acest proiect a continuat şi în Valle del Cauca şi Cartagena, ceea ce reprezintă pentru Columbia, dar şi pentru întreaga planetă un impact social şi ecologic impresionant.

Sursa: ELEMPLEO via Youtube

Autor text: LiveBiz.ro

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:


Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume