Acest spital le permite animalelor de companie să-şi viziteze stăpânii bolnavi. Ce iniţiativă minunată!

Click pe Share pentru a distribui şi prietenilor tăi! Îţi mulţumim! :)

Multe spitale şi centre de îngrijire medicală pentru persoane în vârstă au programe de terapie în care animalele lor de companie special pregătite oferă pacienţilor câteva zâmbete. Juravinski Hospital este un centru de îngrijire cu sediul în Hamilton, Ontario, Canada şi este primul spital care a implementat un astfel de program.

Administratorii acestui spital ştiu că bolnavii care iubesc cu adevărat animalele simt nevoia să fie vizitaţi de câinii sau pisicile pe care le-au adoptat. Considerând că acest lucru le este benefic pacienţilor, îmbunătăţindu-le starea de spirit, conducerea a hotărât să facă acest lucru posibil, în deplină siguranţă pentru pacienţi.

Programul a fost lansat de Donna Jenkins, după ce nepotul ei în vârstă de 25 de ani, Zachary, a rugat-o să îl lase să-şi vadă câinii pentru ultima dată înainte de a deceda din cauza unei boli nemiloase numită „limfom Hodgkin”. „Înainte de a muri, el m-a făcut să promit că vom înfiinţa o organizaţie care va oferi oportunitatea tuturor pacienţilor din acest spital de a-şi vedea periodic animalele de companie” – a explicat Donna.

Fiecare animal care vine să viziteze un pacient trebuie să fie foarte curat, în stare bună de sănătate şi destul de cuminte. Animalelor nu li se permite să aibă niciun contact cu alţi pacienţi din cauza normelor de supraveghere, prevenire şi control al infecţiilor.

Până în prezent spitalul a permis 25 de vizite de companie la pacienţii aflaţi în terapie intensivă, iar fiecare vizită nu a durat mai mult de o oră. Ceea ce este surprinzător este faptul că nu doar stăpânii se bucură de prezenţa animalelor de companie, ci şi acestea sunt la fel entuziasmate de întâlnire.

Studiile ştiinţifice arată ca interacţiunea directă cu animalele reduce tensiunea arterială şi stresul. După doar câteva minute petrecute împreună, atât pacientul cât şi animalul de companie par să se relaxeze iremediabil. Fără cuvinte!

Sursa: CTV News via Youtube

Autor text: LiveBiz.ro

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:


Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume