Şi-a scufundat mâinile în apă pentru a atinge acest peşte. Câteva momente mai târziu… WOW!

Click pe Share pentru a distribui şi prietenilor tăi! Îţi mulţumim! :)

Faceţi cunoştinţă cu cel mai drăgălaş peşte portocaliu căruia îi place să fie răsfăţat aşa cum ar face cineva cu un câine sau o pisică. Pentru cel care îl hrăneşte zilnic şi are grijă de el, peştele nutreşte o adevărată afecţiune. Ce relaţie uimitoare poate exista între om şi peşte! Cu siguranţă nu aţi mai văzut aşa ceva...

Acest peşte cu o formă neobişnuită pare să joace rolul unui animal de casă. Persoana care îl mângâie este conştientă că şi micuţului înotător îi place să fie alintat. Atunci când se aproprie de el, peştele se lasă atins pe spate şi chiar acceptă să fie scos din apă şi aruncat înapoi în bazin. Pare un joc uluitor, în care omul şi peştele au ajuns să dezvolte o frumoasă relaţie de prietenie.

Peştele din filmuleţ cu siguranţă nu se simte singur. El este fericit să aibă un asemenea partener de joacă. Comportamentul său sociabil şi energic oferă oricărui privitor un spectacol inedit.

Acest soi de „Nemo”, face parte din specia ciclidelor, fiind un peşte tropical răspândit în apele dulci ale lacului Nicaragua din America Centrală. El poate creşte până la 30-40 cm lungime şi poate trăi între 4 şi 10 ani, dacă este îngrijit adecvat. Coloritul său atrage crescătorii de peşti cât şi copiii care sunt fascinaţi de mişcările sale unduitoare.

Cu toate acestea, se pare că nu este la fel de prietenos cu cei care îi invadează teritoriul, având un comportament asemănator peştilor piranha. Totuşi este un peşte destul de mâncăcios şi deloc mofturos, aşa că hrana sa trebuie să fie consistentă, el mâncând aproape orice i se oferă.

Datorită mărimii neobişnuite la care pot ajunge, aceşti peşti sunt crescuţi în bazine speciale. În cultura chineză se spune că a deţine un asemenea peşte este egal cu a atrage de partea ta norocul şi bogăţia.

Sursa: Love Your Animals! via Youtube

Autor text: LiveBiz.ro

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:


Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume