Vecinii au crezut că este nebun când l-au văzut ce construieşte în grădină. Apoi au regretat că nu s-au gândit înainte

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

Randy Wagner, care îşi are locuinţă în Rosharon, Texas, era hotărât să găsească o modalitate de a-şi salva casa, după ce autorităţile din zona râului Brazos i-au avertizat pe toţi locuitorii asupra inundaţiilor care se apropiau şi care nu mai fuseseră atât de puternice de câteva decenii. O mulţime de vehicule militare şi bărci pneumatice fuseseră dislocate în zonă pentru a facilita evacuările obligatorii atunci când apele râului începuseră să se reverse.

Bărbatul a decis să profite de ceva ce poartă numele Aqua Dam, un produs pe care l-a descoperit online. Pentru acest lucru a mers în Louisiana şi a cumpărat un AquaDam, a învăţat cum să îl instaleze şi, cu ajutorul a doi prieteni, a ridicat un baraj care a ţinut piept şuvoaielor de apă. Astfel a umplut cu apă tubul cu o lungime de aproximativ 125 de metri realizat din material plastic şi ţesătură.

„Pentru a opri nivelul apei să mai crească trebuia să mă pregătesc pentru ceva ce nimeni nu şi-ar fi imaginat vreodată. Eu eram nebunul. Toată lumea râdea de mine. Dar astăzi sunt cu adevărat impresionaţi de acest AquaDam” – mărturiseşte Wagner.

El şi familia lui au rămas în locuinţă şi au aşteptat. Apa s-a ridicat la o înălţime de aprox. 27 de centimetri fata de sol, dar nu a trecut niciodată peste barajul ce înconjura proprietatea familiei Wagner. Produsul a costat ceva bani, dar a meritat. „8.300 dolari sunt pentru mine o mică investiţie pentru o casă care ar putea fi inundată şi care m-ar costa 150.000 de dolari doar reparaţiile”, a mai spus el.

Nu e de mirare că AquaDam ce înconjoară casa lui Randy Wagner îi protejează locuinţa şi familia în timp ce apele continuă să crească. Acum speră ca şi ceilalţi să ia exemplul lui şi să-şi protejeze locuinţele adoptând această soluţie.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2021 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume