Cum să ţii ţânţarii la distanţă întreaga vară. Este atât de simplu şi ieftin!

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

Aceste insecte enervante sunt cele care nu ne dau pace în nopţile de vară şi pe lângă bâzâitul lor deranjant ne produc şi multiple iritaţii la nivelul pielii. Mai mult decât atât, ţânţarii pot răspândi unele boli ca malaria, febra galbenă sau encefalita virală. Pentru a diminua aceste efecte produse de micile insecte, putem folosi câteva trucuri sau putem construi adevărate capcane. Iată una dintre ele şi după cum susţine autorul acestui videoclip - şi una dintre cele mai eficiente.

Materialele pe care le folosim sunt la îndemâna oricui… un pet reciclabil, 200 ml apă caldă, 100 g de zahăr brun (dar poate fi şi zahăr alb) şi 1 g de drojdie de bere. Aceasta este reţeta garantată pentru ca ţânţarii ce roiesc în jurul nostru să înceteze să ne mai necăjească.

Se taie sticla pe jumătate, iar în partea de jos a acesteia punem toate ingredientele. Scoatem capacul şi aşezăm partea de sus a sticlei, cu gâtul în jos. Cele două părţi ale sticlei se lipesc între ele cu bandă adezivă. Ţânţarii sunt atraşi de dulceaţa amestecului iar dioxidul de carbon emanat din acest amestec le va fi fatal.

Această capcană atrage ţânţarii din curtea interioară a casei sau de pe balcon iar numărul lor se va diminua semnificativ. După un timp, dacă privim capcană inedită, vom observa că în lichid şi-au găsit sfârşitul o mulţime de astfel de insecte.

Eficienţa unor astfel de capcane poate fi totuşi aleatorie pentru că unii ţânţari îşi vor găsi victime în altă parte şi nu vor cădea mereu în plasa pe care noi am vrut să le-o întindem.

Sursa: kipkay via Youtube

Autor text: LiveBiz.ro

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume