Experimentul care a surprins milioane de oameni. După ce veţi vedea acest lucru, vă veţi gândi serios dacă mai mergeţi la McDonald’s!

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

Acidul clorhidric este un acid mineral puternic folosit în multe domenii industriale ca o substanţă chimică pentru neutralizarea apei, procesarea pielii, purificarea sării şi echilibrarea pH-ului. Acidul clorhidric se găseşte de asemenea şi în stomacul nostru, fiind implicat în procesul digestiv. Scopul său este de a crea mediul ideal pentru enzimele digestive în scopul macerării alimentelor consumate şi, de asemenea, pentru a ucide bacteriile existente. Cu toate acestea, acidul clorhidric nu atacă stomacul deoarece este secretat de un strat gros de mucus care asigură o protecţie perfectă.

Un experiment realizat de cercetătorii de la Universitatea din Nottingham cu peste 18 milioane de vizualizări a avut menirea de a arăta reacţia diferitelor componente şi aditivi din componenţa unui burger comercializat prin reţeaua de unităţi de alimentaţie publică McDonald’s în contact cu o soluţie de acid clorhidric. Martyn Poliakoff, profesor de chimie la Universitatea din Nottingham, este cel care ne oferă informaţii şi concluzii destul de convingătoare în urma acestui experiment.

Acest acid este foarte coroziv, motiv pentru care după trei ore şi jumătate cheeseburgerul din video se transformă într-un nămol negru, acesta nefiind totuşi complet descompus. Probabil pentru că burgerul este foarte bogat în grăsimi şi cercetătorii nu au adăugat substanţe găsite în sistemul nostru digestiv care descompun grăsimile.

Este nevoie de aproximativ 24 până la 72 de ore pentru ca un stomac sănatos să digere cheeseburgerii şi hamburgerii consumaţi. Dacă până acum exista deja părerea că acestea sunt alimente nesănătoase, privind rezultatul acestui experiment mulţi dintre noi vom ezita atunci când ne vom dori să luăm o gustare rapidă la McDonald’s.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2019 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume
150 de mici patrioţi aduc un omagiu românilor de pretutindeni. Când le auzi vocile – te trec fiorii Click aici pentru VIDEO »