Iapa îi arată mânzului cum trebuie să sară. Reacţia lui face mai mult decât o mie de cuvinte

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

Inclusiv în lumea animalelor, lucrurile noi le sunt „predate” puilor de către părinţi cu multă naturaleţe. Orice mamă are grijă ca puiul ei să înveţe reacţii şi comportamente cât se poate de obişnuite pentru a putea fi capabil să se descurce cu forţe proprii în natură. Numai aşa îi va fi mult mai uşor să supravieţuiască şi să poată depăşi anumite obstacole care apar inevitabil în calea lui.

Mânzul din acest filmuleţ descoperă cu multă curiozitate arealul proprietăţii în care este lăsat liber să zburde. Atenţia lui se concentrează pe un zid nu prea înalt care traversează curtea şi pe care ar trebui să îl depăşească destul de uşor având în vedere statura lui atletică, însă după cum vedem, nu prea ştie cum să procedeze.

În ajutorul lui vine mama care îi arătă cum trebuie să sară peste un obstacol care nu ar trebui să îi pună prea mari probleme. Mânzul se postează în spatele mamei şi o urmează îndeaproape executând cu precizie o săritură perfectă.

Energia de care dau dovadă puii animalelor se consumă odată cu alergările, săriturile şi joaca de zi de zi, mai ales când sunt lăsaţi liberi şi au un spaţiu generos în care să se desfăşoare. După cum vedem, mânzul nostru aleargă prin curte cât îl ţin picioarele, iar de acum înainte, pentru că a învăţat să sară cu mult curaj, nimic nu îi va sta în cale.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume