Iată o tehnică ingenioasă de irigare a plantelor prin care putem economisi cantităţi mari de apă

Click pe Share pentru a distribui şi prietenilor tăi! Îţi mulţumim! :)

Având în vedere creşterea constantă a populaţiei la nivel global, apa proaspătă devine o resursă ce trebuie economisită. Cantităţi semnificative din rezervele de apă dulce sunt folosite pentru irigarea culturilor, însă în acest fel se înregistrează pierderi semnificative din cauza sistemelor de irigaţii adeseori ineficiente.

Cu toate că există sisteme eficiente, cum ar fi sistemele de picurare convenţionale, acestea sunt adesea costisitoare nefiind accesibile tuturor fermierilor. În acest sens tehnica solară de irigare prin picurare este soluţia perfectă deoarece oferă un sistem extrem de eficient, simplu şi ieftin multor agricultori de pe întreg globul.

Pentru a pune în practică această idee ne sunt necesare doar câteva recipiente reciclabile şi anume bidoane de plastic de 5 litri, pet-uri de 1,5 litri şi bineînţeles un briceag pentru a le putea decupa. Pentru început decupăm partea de sus a pet-ului de 1,5 litri, iar partea de jos o poziţionăm într-o groapă în apropierea unei plante astfel încât acesta să poată fi umplut cu apă şi fixat cu pământ.

Bidonului de plastic i se va tăia doar partea de jos pentru ca împreună cu dopul înşurubat să fie fixat în pământ deasupra pet-ului cu apă. Acesta va funcţiona ca o cupolă închisă şi în curând vom observa că pe pereţii acestuia vor apărea picături de apă în urma condensării.

Aceste picături se vor scurge în pământ şi vor menţine solul umed, care este atât de benefic creşterii şi devoltarii plantelor.

Sursa: La Huerta de Iván via Youtube

Autor text: LiveBiz.ro

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:


Copyright 2023 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume