Pune 4 picături de vopsea în apă. Când termină… ne dezvăluie ceva cu totul remarcabil!

Click pe Share pentru a distribui şi prietenilor tăi! Îţi mulţumim! :)

Ebru este o tehnică de pictură pe apă, ce reprezintă un răsfăţ pentru ochii oricărui iubitor de frumos şi bineînţeles un exerciţiu de maximă dibăcie pentru cel care o pune în aplicare. Pentru a putea realiza acest lucru trebuie să dispui de câteva calităţi şi abilităţi preţioase precum creativitatea, viziunea, simţul pentru frumos şi nu în ultimul rând acurateţea. Urmărind aceste imagini putem afirma cu certitudine că acest artist turc deţine toate atuurile pentru a ne uimi cu arta sa.

Cunoscută şi sub numele de „Turkish Marbling” sau foiţa turcească, ebru este una dintre cele mai cunoscute forme de artă din cultura tradiţională turcă. Această tehnică a apărut pentru prima oară în secolul 17 în oraşul Buhara din Turcia şi se păstrează încă, fiind foarte răspândită datorită uşurinţei cu care se poate învăţa. Chiar dacă pare complicat, veţi fi surprinşi să aflaţi că până şi un începător poate să creeze o lucrare artistică impresionantă.

În principiu totul se bazează pe aplicarea unui strat subţire de vopsea pe suprafaţa apei, care este apoi modelat cu ajutor unor ace şi pensule. După ce modelul este finalizat, acesta este transferat pe o coală albă de hârtie. Este important de ştiut că vopselurile utilizate sunt tratate cu o mixtură compusă din fiere de bovină şi alcool pentru ca acestea să poată pluti pe suprafaţa apei.

În acest videoclip putem vedea o adevărată demonstraţie de măiestrie! Primul pas este reprezentat de pregătirea fundalului, care după cum vedem va fi o îmbinare armonioase de nuanţe albastre. Apoi, pornind de la patru cercuri multicolore, acest artist turc realizează un model hipnotizant.

El însă nu se opreşte aici şi continuă să adauge alte detalii care ne încântă pe măsură ce îşi fac apariţia. De îndată ce bărbatul este mulţumit de lucrarea realizată, el urmează toţi paşii necesari pentru a o transpune pe hârtie. Această bucăţică de artă poate fi o amintire de neuitat pentru oricine!

Sursa: Super Fun Videos via Youtube

Autor text: LiveBiz.ro

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:


Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume