După ce am văzut acest filmuleţ, nu a mai fost nevoie să cumpăr medicamente contra tusei

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

Există numeroase remedii naturiste împotriva răcelii sau tusei şi acestea ne amintesc uneori de leacurile bunicii din copilăria noastră. Multe dintre ele sunt reţete originale care au în componenţă ingrediente naturale. Reţeta prezentată în aceste imagini este foarte uşor de preparat iar rezultatul este cu totul surprinzător.

Atunci când tusea nu ne dă pace mergem direct la farmacie pentru a cumpăra medicamente care să ne ajute în această afecţiune fără să ştim că există şi remedii la îndemâna tuturor şi fără costuri prea mari.

Reţeta prezentată în aceste imagini este ideală pentru durerile de gât şi pentru calmarea acceselor de tuse:

1 cană de zahăr;
1/2 cană de apă;
1 lingură de suc de lămâie;
1 lingură de miere;
1/2 linguriţă de ghimbir;
1/4 linguriţă de cuişoare.

Aceste ingrediente se fierb până când se obţine un sirop maroniu destul de consistent. Pe o tavă se aşează hârtie de copt şi se picură cu lingura “bobiţe” din siropul rezultat. Dacă ne este mai uşor, aceste “bobiţe” pot fi puse şi cu ajutorul unui şpriţ. Peste ele se presară zahăr pudră pentru a nu mai fi lipicioase şi se pot păstra foarte bine într-o cutie cu capac.

La nevoie se ia una din bombonelele pentru tuse, se pune într-o cană cu apă fierbinte, se amesteca până la dizolvarea completă şi se bea. Simplu şi eficient!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2022 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume