Acest fotograf trage un pui de somn în sălbăticie – apoi un ghepard se apropie şi face cel mai ciudat lucru

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

Vizionând acest filmuleţ, rămânem impresionaţi de comportamentul unui animal, prin esenţa lui prădător, care nicicând nu ni l-am fi închipuit atât de prietenos. Mesajul pe care ar trebui să-l înţelegem este acela că astfel de animale pot fi iubitoare, pot interacţiona cu omul cât se poate de natural şi îl pot răsplăti cu multă afecţiune.

Eden este o femelă ghepard în vârstă de 3 ani care s-a născut şi a crescut în rezervaţia naturală „Cheetah Experience” din Africa de Sud şi care după cum vedem interacţionează într-un mod cu totul neaşteptat cu omul. Bărbatul din aceste imagini se numeşte Dolph C. Volker şi este mândru că a înţeles cu adevărat comportamentul acestor feline sălbatice şi mai ales faptul că le poţi câştiga încrederea.

Până nu demult, Dolph lucrase ca voluntar în această rezervaţie, dar nu înţelesese cu adevărat comportamentul acestei femele ghepard. Acum, când a revenit în mijlocul animalelor din rezervaţie, a înţeles mult mai bine că gheparzii, în comparaţie cu alte animale de pradă, au o personalitate afectivă cu totul aparte.

Într-una din zile el s-a aşezat întins pe iarbă în locul unde obişnuia Eden să se odihnească. Nu mică i-a fost mirarea când lângă el a venit încet Eden şi a început să îi lingă mâinile, faţa, chiar şi urechile. Acest comportament l-a surprins pe Dolph deoarece nu s-ar fi gândit vreodată că gheparzii pot fi atât de afectuoşi.

E adevărat că bărbatul mai poartă încă urmele unor zgârieturi, însă acestea nu au fost făcute de Eden din furie. Ca o pisică adevărată, femela ghepard s-a aşezat alături de bărbat şi a început să toarcă cu un sforăit gros şi înfundat. Alături de Eden, în rezervaţie mai trăieşte Faith, o altă femelă ghepard care a dezvoltat o meningită pe când era pui şi care i-a afectat dezvoltarea. Eden este suportul de care are nevoie Faith, este sprijinul ei necondiţionat şi totodată protectoarea ei.

Bărbatul ne mărturiseşte că nu a reuşit niciodată să se apropie atât de repede de un leu, leopard, tigru, sau chiar de o pumă, însă cu Eden a trăit o experienţă uimitoare pentru că ea a ajuns să-l perceapă ca pe un semen de-al său. Încrederea supremă se manifestă în momentul în care un animal sălbatic se simte îndeajuns de confortabil încât să-şi arate vulnerabilitatea. Putem afirma cu certitudine că ghepardul este o specie incredibilă care merită cu adevărat suport şi protecţie. Fără cuvinte!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume