Oamenii observă o vulpe agitată lângă o scurgere: Imediat îşi dau seama că are nevoie disperată de ajutor

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

Echipele de salvare WRAS din East Sussex au fost convocate într-o după-amiază pentru un pui de vulpe care căzuse într-un canal de scurgere. Adâncimea la care acesta ajunsese şi diametrul îngust al ţevii îi făceau imposibilă ieşirea prin propriile puteri din această capcană nemiloasă.

Puiul de vulpe a fost văzut teafăr cu o noapte înainte, dar între timp acesta a dispărut. A fost apoi reperat la ora prânzului în ziua următoare într-un canal de scurgere de către Trevor, Chris Hirst şi Tony Neads, fondatorii unor organizaţii locale de salvare a animalelor, care şi-au unit puterile pentru a încerca să aducă puiul la suprafaţă în condiţii bune.

„La început nu eram siguri de locul în care se afla puiul pentru că erau mai multe conducte care duceau în direcţii diferite. Am folosit un telefon mobil care să filmeze în interiorul ţevilor, precum şi tije de drenaj, ţevi de furtun şi izolaţie pentru ţevi pentru a încerca verificarea conductelor şi, eventual, împingerea puiului la intrarea canalului de scurgere care se afla la 2,5 metri sub pământ. Am fost uimiţi că mama vulpe a apărut în timp ce încercam să-i găsim puiul, parcă ştiind care ne sunt intenţiile.”, a spus Chris, unul dintre eroii acestei întâmplări.

Salvatorii puteau auzi ţipetele puiului şi în cele din urmă au ajuns la concluzia că puiul trebuie să fie în singură secţiune de ţeavă pe care nu au putut să o verifice. „Nu am vrut să renunţăm. După ce am petrecut 90 de minute încercând să ajungem la pui, am realizat că nu aveam de ales decât să aşteptăm. Este normal ca puii să revină la intrarea de pe care au venit, aşa că am decis să facem o pauză şi apoi să încercăm din nou. Ne-am întors la centrul WRAS pentru o pauză de câteva ore pentru a rezolva alte salvări şi a verifica animalele rănite. La întoarcerea noastră la Cooden Beach, câteva ore mai târziu, m-am întins pe pământ şi mi-am introdus braţul în conductă. Dintr-o dată am putut atinge puiul cu mâna şi am fost capabil să-l apuc de coadă.”, a declarat Trevor.

Puiul era umed şi murdar, aşa că salvatorii au hotărât să-l înfăşoare într-un prosop şi să-l ducă la centrul WRAS pentru o baie caldă. Mai târziu, salvatorii s-au întors la Cooden Beech, acolo unde au reuşit să reunească puiul cu mama sa. Cu toţii au fost încântaţi că întreaga misiune de salvare a avut un final fericit!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2021 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume