Aţi văzut vreodată cum se produce funia în mod tradiţional? Este de-a dreptul impresionant!

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

De multe ori am avut nevoie de o sfoară sau chiar de o funie groasă, însă niciodată nu ne-am fi gândit că acestea se produc chiar şi în zilele noastre în mod tradiţional. O maşinărie destul de veche poate face posibilă răsucirea firelor de cânepă într-o funie suficient de groasă.

Atelierul de lucru în cadrul căruia se produc astfel de funii presupune un angrenaj aparent simplu, însă cu rezultate remarcabile. Bobinele cu firele subţiri de cânepă sunt aşezate pe un rastel pe mai multe rânduri, iar toate capetele firelor trec împreună printr-un cilindru comun. Observăm în aceste imagini că există două compartimente faţă în faţă pe care sunt aşezate bobinele de fire şi două discuri cu orificii pentru fiecare fir.

O maşinărie care se deplasează pe suportul a două şine va trage mulţimea de fire răsucindu-le în acelaşi timp. Când maşinăria a ajuns în capătul atelierului, un muncitor va tăia funia care este pregătită pentru următorul pas. Un drug de lemn cu trei secţiuni verticale va conduce trei funii pentru ca în urmă o roată să le răsucească într-una singură mult mai groasă.

Deşi modalitatea de obţinere a acestor funii groase este oarecum rudimentară, acest lucru nu ştirbeşte cu nimic din trăinicia funiilor care vor fi perfecte pentru sarcini destul de grele. Impresionant!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume