Au adoptat un căţel bolnav în stare terminală. Dar câteva luni mai târziu? Un miracol…

Click pe Share pentru a distribui şi prietenilor tăi! Îţi mulţumim! :)

După ce soţul său a primit o ofertă de muncă în Turcia, Mary, o mamă de origine americană a decis să îl urmeze luându-le cu ea şi pe trei dintre cele patru fiice, Abby în vârstă de 17 ani, Ana de 15 ani şi Alaina de numai 11 ani. Fiind adevărate iubitoare de animale ele au decis să devină voluntare la un adăpost cu 4000 de câini din Ankara. Ceea ce aveau să întâlnească acolo le-a înduioşat profund şi le-a motivat să-şi dorească să schimbe cu ceva soarta acestor patrupezi.

Când mezina familiei, Alaina, a intrat pentru prima dată în acel adăpost, a izbucnit instantaneu în lacrimi, la vederea condiţiilor deplorabile în care trăiau bietele animăluţe. În nenumărate cuşti erau înghesuiţi chiar şi câte 20 de câini, iar hrana primită nu părea să le fie de ajuns. Chiar dacă Mary aducea cu ea de fiecare dată câte şase pungi cu mâncare, aceasta nu îi ajungea decât pentru a hrăni animalele din 2-3 cuşti. Câinii mureau pe capete întrucât personalul adăpostului nu era capabil să ţină pasul cu nevoile acestora.

Căţeluşa Faith şi cei trei frăţiori ai săi erau doar câţiva dintre patrupezii ce vieţuiau în acel loc şi care sufereau de jigodie, una dintre cele mai chinuitoare şi greu de tratat boli infecţioase la câini. La acest adăpost din Ankara câinii erau vaccinaţi împotriva turbării, însă foarte rar pentru jigodie, lucru care ducea la răspândirea rapidă a virusului.

În Turcia nu se practică eutanasierea câinilor decât în cazuri extrem de rare, iar în momentul în care Mary şi fiicele sale au observat că Faith şi frăţiorii săi sunt pe moarte, acestea au decis să îi ia acasă pentru a le oferi posibilitatea de a muri liniştiţi şi nu într-un spaţiu foarte înghesuit. Însă dintre cei patru căţeluşi s-a dovedit că Faith avea alte planuri.

Un procent considerabil de 80% dintre câinii care suferă de jigodie şi care ajung în stadiul neurologic la care şi Faith ajunsese mor subit, însă această căţeluşă a găsit puterea de a se recupera. Deşi vă rămâne pentru totdeauna cu sechele fizice şi psihice, ea se va putea bucura mereu de dragostea noii sale familii.

După ce au reuşit să îi dea lui Faith o nouă şansă la viaţă, Mary şi familia ei şi-au făcut un scop din ajutorarea câinilor fără adăpost din Ankara. Ei oferă în fiecare zi hrană şi asistenţă medicală pentru 50 de câini vagabonzi pentru că astfel au credinţa că pot produce o schimbare.

Sursa: PAWsitive via Youtube

Autor text: LiveBiz.ro

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:


Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume