După ani de aşteptare, au reuşit să surprindă două girafe albe. Un adevărat spectacol al naturii

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

Locuitorii din regiunea Garis din Kenya au observat într-una din zile două girafe mai puţin obişnuite prin aspectul lor, fiind lipsite de petele caracteristice acestor animale sălbatice. Aceştia au anunţat oamenii care se ocupă cu protejarea şi conservarea speciilor de animale rare sau pe cale de dispariţie şi care au fost încântaţi la vederea celor două girafe reticulate.

Girafele albe, mamă şi pui, suferă de o boală genetică numită leucism, care inhibă pigmentarea în celulele pielii. Spre deosebire de albinism, animalele cu leucism continuă să producă un pigment întunecat în ţesutul lor moale, ceea ce explică ochii negri ai girafei.

„Au fost atât de aproape de noi şi extrem de liniştite fără să pară deranjate de prezenţa noastră. Mama girafă a continuat să meargă înainte şi înapoi, la câţiva metri în faţa noastră, de parcă ar fi vrut totuşi să-i spună puiului ei pentru mai multă siguranţă să se ascundă în spatele tufişurilor.” – mărturisesc voluntarii care s-au implicat în conservarea multor animale din această zonă.

Zona este gestionată de Programul de conservare Hirola (HCP), un ONG dedicat protejării antilopelor hirola, una dintre cele mai rare specii din lume. O altă girafa albă a fost raportată în martie 2016, în Tanzania iar un pui de girafă cu aceeaşi înfăţişare a fost observat în parcul naţional Tarangire din aceeaşi ţară în ianuarie 2016. Potrivit „The International Union for Conservation of Nature” mai există aproximativ 8.500 de astfel de girafe în sălbăticie. Acestea se află în Somalia, sudul Etiopiei şi în nordul Kenyei.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume