Au observat un mânz plângând lângă mama lui. Ce s-a întâmplat apoi este pur şi simplu minunat!

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

În lumea animalelor ca şi în lumea noastră legătura dintre părinţi şi pui este la fel de specială şi întotdeauna de nezdruncinat. Întâmplarea prezentată în acest filmuleţ ne dovedeşte pe deplin acest lucru prin simplul fapt că un mânz strigă după ajutor în momentul în care îşi vede mama în dificultate şi realizează că nu poate face nimic de unul singur pentru a o salva.

În estuarul Loughor situat în Peninsula Gower din sudul Ţării Galilor fusese reperat un mânz care se tot învârtea într-un loc şi era foarte agitat. Mama lui se prăbuşise la pământ nemaiputând să se ridice pentru a merge mai departe. Printr-o întâmplare nefericită iapa îşi prinsese una dintre copite în coama lungă şi acum era în imposibilitatea de a-şi pune piciorul pe pământ.

Ar fi avut un sfârşit tragic dacă nu interveneau voluntarii de la Societatea Regală pentru Prevenirea Cruzimii faţă de Animale (RSPCA). Unul dintre ei a reuşit să taie părul din coama care se încâlcise de copita iepei în timp ce un altul a încercat să liniştească mânzu. După ce au reuşit să o elibereze, atunci când toţi credeau că aceasta alături de mânzul ei se va depărta cât mai repede de locul unde fusese până atunci în pericol, iapa a întors privirea parcă pentru a le mulţumi pentru efortul lor.

Neil Manley, unul din reprezentanţii RSPCA, a mărturisit ulterior că dacă nu ar fi fost salvaţi la timp, atât iapa cât şi mânzul ar fi avut un sfârşit tragic din cauza distanţei considerabile până la casele oamenilor şi a zonei mlăştinoase în care se aflau.

„Acesta este doar unul dintre multele exemple de acest gen în care animalele care nu sunt supravegheate de proprietarii lor pot ajunge în situaţii fără ieşire cu mari riscuri pentru viaţa lor.” De data aceasta întâmplarea a avut totuşi un final fericit prin bunăvoinţa unor oameni cu prezenţă de spirit.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume