Acest elefant şi-a pierdut piciorul din cauza unei mine de teren. Acum priviţi momentul emoţionant când primeşte o proteză

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

Great Big Story este un canal video dedicat poveştilor incredibile care ne lasă adeseori muţi de uimire. Oamenii sunt capabili de lucruri remarcabile, iar faptul că aceste lucruri pot fi cunoscute în întreaga lume este cu adevărat extraordinar.

Chirurgul ortoped Therdchai Jivacate originar din Thailanda a construit membre protetice accesibile oamenilor din întreaga ţară începând cu anul 1992. Fondatorul „The Prostheses Foundation of Thailand” a oferit mai mult de 25.000 proteze pentru doar 1 la sută din preţul lor real, conform unui raport al publicaţiei „Harvard Business Review”. Nu numai oamenii îi sunt pacienţi recunoscători acestui doctor minunat, ci chiar şi acest elefant care avea să-i mulţumească pentru proteza primită.

Când Mosha, elefantul din aceste imagini, avea vârsta de doi ani, şi-a pierdut piciorul din cauza unei mine de teren instalată de-a lungul frontierei dintre Thailanda şi Birmania. Din fericire, acest chirurg ortoped a reuşit să realizeze împreună cu echipa sa o proteză care să-i înlocuiască piciorul amputat.

Elefantul fusese operat de Doctorul Therdchai Jivacate în urmă cu 15 ani, dar animalul nu l-a uitat niciodată pe salvatorul lui. Prima proteză special construită pentru acest elefant a fost o mare provocare. „Aceasta a fost o provocare şi pentru mine. De fiecare dată când construim un astfel de lucru, îl îmbunătăţim. Proteza este mai robustă, mai puternică. Uneori este vorba de încercari şi erori. Pe măsură ce va înainta în vârstă, elefantul va primi altă proteză potrivită greutăţii sale.” – mărturiseşte doctorul Therdchai Jivacate.

Potrivit lui Jivacate, Mosha îşi aminteşte de fiecare dată de el când acesta vine să-l viziteze şi chiar a învăţat să-i verifice buzunarele pentru a găsi bomboanele sale preferate.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2020 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume
Mama-urangutan a fost devastată când puiul i-a fost răpit. Priviţi-o cum reacţionează când salvatorii i-l aduc înapoi Click aici pentru VIDEO »