Un pui de bizon cade pradă acestui lup hămesit. Salvarea vine de unde se aştepta mai puţin

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

Yellowstone este singurul loc din Statele Unite în care bizonii şi-au făcut veacul încă din cele mai vechi timpuri. Acest colţ de rai a fost declarat în anul 1872, printr-o lege a Congresului SUA, primul parc naţional din lume, extinzându-se pe teritoriul a trei state americane: Wyoming, Montana şi Idaho. Acest documentar ne prezintă viaţa acestor animale uimitoare care trăiesc aici şi de asemenea pericolele care le pândesc la orice pas.

Pentru bizonii adulţi, lupta pentru supravieţuire reprezintă căutarea permanentă a unui pământ mai bun, cu vegetaţie densă. Pentru a găsi hrana necesară aceste animale parcurg trasee foarte lungi, care implică adeseori şi traversarea unor cursuri de apă, aşa cum este şi Lamar, un râu care se întinde pe teritoriul Parcului Naţional Yellowstone.

Dacă pentru animalele adulte acest lucru nu implică un grad mare de dificultate, pentru puii acestora traversarea unui râu de o asemenea anvergură poate reprezenta chiar separarea de turmă. In documentarul realizat de National Geographic se poate vedea cum curenţii puternici ai acestui râu îl poartă pe un biet pui de bizon departe de mama sa şi de restul semenilor. Ajuns pe o mică insuliţă acesta pare să fi scăpat teafăr, însă numai pentru moment pentru că ce urmează apoi depăşeşte orice aşteptare!

Reuşind să treacă şi peste o noapte extrem de friguroasă, puiul se poate declara din nou norocos. Resemnată, mama acceptă pierderea puiului său şi alege să se ţină aproape de turma sa, totul dintr-un motiv foarte serios. În zonă haite de lupi aşteaptă momentul prielnic pentru a da marea lovitură. Din păcate cel ochit de această dată este chiar puiul neajutorat!

Un lup flămând se îndreaptă cu repeziciune spre micul bizon şi încearcă să îl pună la pământ. Din fericire animalul de pradă nu se confruntă cu un pui obişnuit, ci cu unul care ar face orice pentru a scăpa cu viaţă din această situaţie îngrozitoare. O luptă aprigă se încinge apoi şi la un moment dat situaţia ia o turnură neaşteptată. Mama puiului îşi face apariţia pentru a-şi salva puiul de la o moarte sigură. Răsuflam uşuraţi când vedem că lupul se dă bătut, iar curajosul pui scapă încă o dată ca printre urechile acului!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume