Un grup de cai sălbatici luându-şi adio de la o iapă este cel mai emoţionant lucru pe care îl veţi vedea astăzi

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

Caii sunt unele dintre cele mai maiestuoase animale. Blândeţea şi graţia acestora sunt deja binecunoscute, însă există şi multe alte lucruri formidabile care ne sunt mai puţin cunoscute în legătură cu comportamentul specific al acestor animale. Prin intermediul acestui filmuleţ suntem martorii unui eveniment remarcabil şi emoţionant, trist, dar frumos.

În urmă cu doi ani voluntarii organizaţiei „Salt River Wild Horse” au făcut tot ce era omeneşte posibil pentru a ajuta o iapă tânără pe nume Clydette să reziste unei sarcini dificile. O echipă cu multă cu experienţă şi medicul veterinar au ajuns acolo cât de repede au putut, dar biata iapă de numai doi ani a intrat în şoc septic şi a murit. Din păcate şi mânzul său a avut aceeaşi soartă, el fiind pur şi simplu blocat în pântece prea mult timp.

Aşa cum însă natura ne-a amintit cât de dură poate fi uneori, tot ea ne-a arătat imediat şi cât de uimitoare poate fi. Chiar după ce voluntarii s-au îndepărtat de trupul neînsufleţit al acestei iepe, cu toţii au asistat la modul în care membrii grupului său şi-au luat un ultim rămas bun, în frunte cu armăsarul său, care a nechezat de disperare. La scurt timp după aceea, ei s-au îndepărtat de trup, dar au rămas aproape.

Alţi câţiva cai au auzit chemarea armăsarului şi au apărut brusc de nicăieri. Ce s-a întâmplat în continuare a fost uimitor! Toţi caii sălbatici veniţi în acel loc s-au aşezat în linie, pentru a-i spune la rândul lor adio. Cei doi armăsari ai acestor două grupuri au intrat apoi într-o scurtă luptă de putere. Totul s-a încheiat însă cu un strigăt al armăsarului lui Clydette, într-un ultim efort de a o proteja sau, poate, de a le spune tuturor că va rămâne pe veci a lui.

Este nevoie de o specie extrem de inteligentă pentru a înţelege şi a plânge moartea. Era poate firesc ca membrii grupului acestei iepe sălbatice să îşi plângă pierderea, dar ca şi alţi cai să vină şi să facă acest lucru a fost pur şi simplu uimitor. Aceste animale au evoluat pentru a avea abilităţi incredibile de supravieţuire şi legături familiale foarte apropiate. Impresionant!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2021 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume