Iată cum poţi construi o piscină funcţională şi convenabilă în cel mai scurt timp. Rezultatul e uimitor!

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

De câte ori nu am dus lipsa unei piscine în curtea interioară a locuinţei noastre în zilele toride de vară! Dacă până acum era destul de costisitor să să ne îndeplinim această dorinţă, acum cu doar câteva materiale, unele dintre ele refolosibile, proiectul nostru va fi perfect realizabil.

Urmărind cu atenţie acest filmuleţ, vom învăţa cum să construim o piscină suficient de încăpătoare pentru întreaga familie. Sunt necesare câteva materiale, însă nu atât de costisitoare cum am crede.

Pentru început avem nevoie de 12 paleţi de lemn (130 cm lungime şi 110 cm lăţime) recuperaţi dintr-o zonă industrială pe care îi vom aşeza ca într-un poligon, rezultând astfel un spaţiu închis cu o lungime de 5,7 metri şi o lăţime de 4,4 metri. Pe interior pereţii piscinei vor fi îmbrăcaţi cu plăci OSB ce pot fi cumpărate dintr-un magazin cu materiale pentru construcţii şi care ne vor costa în jur de 100 euro (450 lei).

Toate aceste panouri vor fi fixate cu elemente de prindere metalice în aşa fel încât construcţia să fie suficient de solidă. În dreptul îmbinărilor se pun fâşii de cauciuc, ca de altfel şi pe zona unde va fi fundul piscinei. În acest moment se poate pune folia impermeabilă din PVC care va susţine întreaga cantitate de apă din piscină. Aceasta va fi prinsă pe marginea piscinei cu accesorii de prindere potrivite.

În privinţa filtrării apei, acest lucru se face printr-un sistem de tuburi racordate la o pompă care are rolul de filtrare şi dezinfectare. Un ultim retuş ar fi vopsirea păleţilor pe exterior astfel încât piscină să fie cât mai plăcută privirii. Când totul este gata nu ne rămâne decât să ne urcăm pe marginea ei şi să plonjăm în piscina pe care abia am terminat-o. Ingenios proiect!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume