Acest tort în formă de trandafir este deosebit de frumos, dar priviţi cum arată în interior… Wow!

Click pe Share pentru a distribui şi prietenilor tăi! Îţi mulţumim! :)

Frumuseţea şi candoarea florilor îşi găseşte adeseori locul chiar şi in pregătirea unor prăjituri şi torturi cu totul deosebite care ne încântă privirile şi deopotrivă papilele gustative. Pentru a face o bucurie cuiva drag ar fi suficient să-i pregătim un tort în formă de trandafir, iar succesul va fi garantat.

Cine nu s-ar bucura să primească în dar un astfel de tort care va înflori pur şi simplu pe masa din sufragerie? Cu puţină îndemânare şi multă pasiune acesta poate fi realizat chiar şi de către cei mai neexperimentaţi dintre noi. Nu trebuie decât să urmărim cu atenţie demonstraţia din aceste imagini.

Pentru început avem nevoie de câteva materii prime, dar şi accesorii specifice:

– Două blaturi pentru tort de formă rotundă de aceeaşi dimensiune;
– 600g cremă de unt roz;
– 1,2 kg pastă de ciocolată modelatoare în culori de roz închis şi deschis şi de asemenea verde;
– Unelte pentru tăiat şi aranjat tortul (fierăstrău pentru cofetărie cu care se taie blaturile, cuţit dinţat şi neted, spatulă de plastic, suport pentru tort, pensulă, cuţit cu vârf foarte ascuţit, scobitori);
– Făină de porumb/amidon de porumb;
– Apă sau alcool alimentar;
– Hârtie pergament.

După ce am adunat în jurul nostru toate cele necesare, ne apucăm de lucru urmând pas cu pas instrucţiunile prezentate. Cele două blaturi vor fi tăiate fiecare în câte trei părţi egale, obţinându-se în total şase felii. Primei felii i se va ataşa un disc de carton care la rândul lui va fi lipit pe platoul suport. Cele şase felii vor fi lipite între ele printr-un strat de cremă de culoare roz. Cu o spatulă vor fi neteziţi pereţii tortului de cremă în surplus. Cu ajutorul unui cuţit tortului i se va da o formă conică în partea de sus şi puţin rotunjită în partea de jos. Tortul va fi îmbrăcat în cremă roz având grijă să-l netezim pe toată suprafaţa.

În acest moment vom începe modelarea petalelor care vor îmbrăca întreg tortul. Din pasta de ciocolată modelabilă întinsă cu sucitorul se vor tăia discuri de aceeaşi mărime şi din care vom decupa mai puţin de jumătate, iar partea mai mare a discului va deveni o petală de trandafir. Aşezarea petalelor se face din mijlocul părţii superioare către marginea de jos a tortului pentru a-i da o formă florală. Mai rămâne să ataşăm şi câteva frunze din ciocolată modelabilă de culoare verde pe care am striat câteva nervuri.

Partea cea mai interesantă este tăierea tortului care cu siguranţă ne încântă prin aspect şi de ce nu prin gustul delicios.

Sursa: Cake Style via Youtube

Autor text: LiveBiz.ro

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:


Copyright 2022 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume