Cel mai sincer şi actual colind răsună uimitor într-o interpretare magistrală. Merită ascultat!

Dacă îţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi

„Veşnicia s-a născut la sat”... aşa spunea poetul Lucian Blaga. Tradiţiile legate de anumite sărbători cum ar fi cea a Crăciunului s-au păstrat de-a lungul timpului prin oameni şi cu oameni. Colindele care odinioară răsunau la fereastră ne umpleau mereu inimile de bucurie. În zilele noastre cei care duc mai departe aceste cântări minunate sunt mulţi dintre oamenii simpli care cunosc adevărata valoare a acestor comori nepreţuite.

Nu se poate să nu vibrezi la auzul cântecului de suflet „Vin colindătorii”, care pe lângă muzicalitatea şi armonia deplină are şi un mesaj la fel grăitor. Compus de artistul Tudor Gheorghe după versurile poetului Radu Gyr, acest colind este interpretat cu multă virtuozitate de Corul bărbătesc din Finteuşul Mare, cor ce funcţionează neîntrerupt de mai bine de 94 de ani. Acest cor este format din bărbaţi care poartă pe umeri povara multor ani, dar şi tineri care au deprins de la aceştia pasiunea şi dăruirea pentru muzică.

Solistul corului, Valer Zamfirescu, ne emoţionează până la lacrimi cu vocea lui care transmite deopotrivă simplitate, durere, trăire şi sensibilitate. Interpretarea lui minunată face ca acest colind să emoţioneze pe oricine îl ascultă. Ceilalţi membri ai corului îi susţin interpretarea de mare sensibilitate cu o armonie vocală inconfundabilă.

Vocile lor murmură uneori în surdină, alteori în crescendo, asemeni unor artişti cu o pregătire muzicală de excepţie. Dirijorul corului este după cum vedem un om care ştie să armonizeze la un loc atâtea voci de valoare, dintr-o localitate rurală simplă unde nu există şcoli înalte de muzică. Admirabil!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Copyright 2024 LiveBiz.ro - Toate drepturile rezervate
LiveBiz - Videoclipuri, Ştiri şi Articole din întreaga lume